Ossobuco

Ossobuco Ossobuco 0 0 5 0

oktober 6, 2021

Ossobuco

Over dit recept voor Ossobuco

Als er in een restaurant Ossobuco op de kaart staat, dan bestel ik dit altijd. Wat een heerlijk gerecht is dit. Mijn beste 'Ossobuco herinnering' dateert overigens van kort geleden, namelijk onze vakantie in Toscane van vorig jaar toe we in Altopsscio op het terras zaten bij Osteria La Dispenza. Maar toen ik laatst in mijn favoriete kookboek van dit moment Made at Home van Giorgio Locatelli zat te bladeren kwam ik dit recept tegen. Ik kon het niet nalaten om alle ingrediënten op het boodschappenlijstje van afgelopen weekend te zetten. Achteraf heb ik er geen seconde spijt van gehad van het smaakte heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar. Geniet van dit heerlijke recept voor Ossobuco. Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 3 uren
  • 15 minuten

    3 uren

  • Hoeveelheid: vlees recept voor 2 personen

Ingrediënten

2 kalfsschenkels

2 eetlepels bloem

Zeezout

Vers gemalen peper

Olijfolie

1 ui

1 wortel

1 stengel bleekselderij

Een half glas witte wijn

1 eetlepel tomatenpuree

1l runderbouillon

Een takje rozemarijn

5 blaadjes salie

Een laurierblaadje

2 tenen knoflook

1 citroen

Een klein bosje peterselie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de ui, schil de wortel en maak de stengel bleekselderij schoon. Snijd deze groenten daarna in fijne stukjes. Snijd het randje vet van de kalfsschenkels aan de zijkant helemaal door. Hierdoor voorkom je dat het vlees krom trekt, zodra dit in de hete olie gaat.

Bereiding van de Ossobuco

1Doe wat van de bloem op een bord. Bestrooi de kalfsschenkels met peper en zeezout en haal deze door de bloem.

2Verwarm de olijfolie en bak de kalfsschenkels aan beide kanten bruin. Als de stukken vlees een mooie kleur hebben, dan haal je dit uit de pan.

3Vervolgens doe je alle gesneden groente in de pan. Bak deze mee gedurende 2 tot 3 minuten.

4Blus de inhoud van de pan af met de witte wijn. Laat de wijn inkoken, zodat de alcohol verdampt. Voeg daarna ook de tomatenpuree toe en leg de schenkels weer in de pan.

5Als laatste schenk je de bouillon in de pan. Breng deze aan de kook en voeg tot slot ook 1 teen knoflook, het takje rozemarijn, het laurierblaadje en de blaadjes salie toe. Draai het vuur op laag en laat de Ossobuco 2,5 uur garen totdat het vlees helemaal gaar is.

6Controleer na 2,5 uur of de saus de juiste dikte heeft. Mocht dit niet het geval zijn, laat de deksel dan van de pan en kook de saus verder in tot de gewenste dikte ontstaat.

Bereiding van de gremolata

1Rasp één citroen en voeg het citroenrasp samen met de peterselie en de tweede teen knoflook in een blender of staafmixer. Pureer de ingrediënten tot een heerlijke geurige gremolata.

Serveertip

1Serveer de Ossobuco op de traditionele manier in combinatie met saffraanrisotto. En breng de gremolata aan op het vlees. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.