Ravioli met Gorgonzola

Ravioli met Gorgonzola Ravioli met Gorgonzola 3 0 5 1

maart 21, 2015

Ravioli met Gorgonzola

Over Ravioli met Gorgonzola

Ravioli met Gorgonzola, peer en walnoot staat niet bij iedereen dagelijks op het menu en is zelf niet in ieder Italiaans restaurant op de kaart te vinden. Toch is dit recept voor ravioli een klassieke Italiaanse combinatie en voor de liefhebbers van Ravioli een ware traktatie. De Ravioli bestaat uit een vulling van Gorgonzola, peer en ricotta en wordt geserveerd in een romige kaassaus op basis van Pecorino.

Op zoek naar meer inspiratie voor een lekker Ravioli recept..? Neem dan een kijkje tussen al onze ravioli recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 20 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 20 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: ravioli recept voor 1 persoon

Ingrediënten

100g meel

1 ei

Olijfolie

Zeezout

1 peer

50g Gorgonzola

3 eetlepels ricotta

100ml room

Een lekker handje Pecorino

2 walnoten

Verse peterselie

Voorbereiding

1Voor het bereiden van Ravioli met Gorgonzola is het handig om te beginnen met het maken van het pastadeeg. Zodra het deeg is de koelast ligt, kun je je concentreren op het bereiden van de vulling en de saus.

2Leg het meel op een houten ondergrond in de vorm van een kommetje. Breek het ei in dit kommetje en voeg ook 2 eetlepels olijfolie toe en een klein beetje zeezout. Meng alle ingrediënten, zodat er een grote meelbal ontstaat en kneed deze vervolgens tot een mooi elastische textuur. Zodra het deeg terug veert als je erin drukt, weet je dat het deeg perfect is. Wikkel het deeg in een stukje vershoudfolie en leg het voor de duur van 30 minuten in de koelkast om te rusten.

3Schil de peer en snij deze vervolgens in klein blokjes. Schaaf de Pecorino kaas alvast.

Bereiding

1Doe een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de peer. Als de peer lekker zacht is, voeg je de ricotta toe. Als de ricotta en de peer samen een geheel vormen, smelt je tot slot de Gorgonzola in het mengsel van peer en ricotta. Breng de vulling iets hoger op smaak door een beetje zeezout en peper toe te voegen. Haal de vulling van het vuur, maar laat deze wel in de pan zitten. De vulling wordt hierdoor wat stijver, maar koelt niet helemaal af, zodat deze eenvoudig is te gebruiken voor de ravioli.

2Na 30 minuten haal je het deeg voor de ravioli uit de koelkast. Haal het deeg door een pastamachine, zodat dit mooi dun wordt. Voor het beste resultaat gebruik je de op een na smalste stand. Leg het deeg op een houten ondergrond, leg de vulling van Gorgonzola en peer op het deeg en construeer de ravioli.

3Let op: zorg ervoor dat je niet te veel vulling gebruikt, ander krijg je de ravioli niet dicht. Zorg ervoor dat alle lucht uit de ravioli wordt gedrukt bij het construeren en druk de zijkanten goed aan om te voorkomen dat er vocht bij de vulling komt.

4Doe de room in een pannetje en smelt hierin de Pecorino. Dit is de saus waarin de ravioli wordt geserveerd. Ondertussen zet je een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Als in het pannetje de Pecorino en room een mooie saus vormen, kook je de ravioli pas. Verse ravioli heeft namelijk een korte bereidingstijd.

5Leg de ravioli in een schuimspaan en doe deze met beleid in het kokende water. Zodra de ravioli begint te drijven is het deeg gaar. Laat de ravioli nog even kort in het water zitten om er ook zeker van te zijn dat de vulling heet is. Haal de ravioli weer met beleid uit het water en leg deze in de kaassaus. Zorg ervoor dat de ravioli helemaal is bedekt en serveer dan in een diep bord. Voeg nog een beetje kaassaus toe en garneer met klein stukjes walnoot en wat verse peterselie. Geniet van dit lekkere recept voor ravioli met Gorgonzola, peer en walnoot! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Kirsten weygere

februari 17, 2022

Hallo!
Mijn vulling is te vloeibaar…. Kan ik hier iets aan doen: extra ricotta of bv maizena toevoegen,….? Bedankt !!!!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.