Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese Risotto alla Milanese 0 0 5 0

maart 13, 2015

Risotto alla Milanese

Over Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese vertelt het verhaal van leerknecht Valerius. Valerius was in 1574 in Milano werkzaam aan Il Duomo (De Dom). Om De Dom nog mooier te maken had Valerius bedacht om saffraan in het glaswerk te stoppen voor een mooie gele kleur. Maar Valerius werd uitgelachen vanwege dit idee en hij besloot wraak te nemen tijdens de trouwerij van zijn baas. Hij gooide saffraan in de rijst om het diner te verpesten, maar het tegenovergestelde gebeurde. Nog nooit was er in zulke lekkere rijst geserveerd als de door Valerius 'verpeste' rijst met saffraan. Sindsdien is Risotto alla Milanese een legendarisch gerecht en wereldwijd bekend. Dit alles met dank aan Valerius.

Meer lekkere risotto recepten vind je in ons volledige overzicht met risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g Carnaroli rijst

20g boter

1 sjalotjes

100ml droge witte wijn

1l kippenbouillon

Een paar gram saffraan

20g Parmigiano Reggiano

Zeezout

Verse peper

Voorbereiding

1De voorbereiding van Risotto alla Milanese is vrij eenvoudig. Verwarm de kippenbouillon en wel de saffraan in een beetje bouillon. Snij de sjalot in stukjes en schaaf de Parmigiano Reggiano alvast.

Bereiding

1Verwarm een pan met dikke bodem en als deze heet is, smelt je hierin de boter. Fruit het sjalotje ongeveer 2 minuten en doe dan de risotto in de pan. Zorg ervoor dat de risotto volledig is bedekt met het vocht van de boter. De boter wordt enigszins opgenomen door de en het effect hiervan is dat de risotto lekker romig wordt.

2Na 2 minuten blus je het geheel af met de wijn. Laat de wijn opnemen door de risotto en als het vocht bijna is geabsorbeerd, schep je de eerste soeplepel bouillon in de pan. De 2e soeplepel bouillon is de soeplepel met de gewelde saffraan. Laat ook deze opnemen door de risotto en blijf dit principe herhalen tot dat de risotto net niet helemaal gaar is. Zorg ervoor dat de risotto nog vochtig genoeg is en haal deze van het vuur. Doordat de risotto nog vochtig en erg heet is, wordt deze vanzelf perfect, maar moet niet langer op het vuur staan.

3Dit geeft je de kans om de Risotto alla Milanese op smaak te brengen met de Parmigiano Reggiano, zeezout en verse peper. Als laatste doe je nog een klein klontje boter in de pan, dit zorgt ervoor dat de risotto een glad geheel wordt. De Risotto alla Milanese is nu klaar om te serveren! Buon appetito!

Serveertip

1Garneer het geheel met een heel klein beetje verse peterselie.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.