Risotto met champignons en salami

Risotto met champignons en salami Risotto met champignons en salami 0 0 5 0

maart 13, 2015

Risotto met champignons en salami

Over risotto champignons en salami

Risotto met champignons en salami is een van de vele variaties op risotto. Het recept berust op het basis recept voor risotto, maar krijgt een uitgesproken smaak door het toevoegen van de venkelsalami. Naast de salami zorgen ook de champignons ervoor dat dit absoluut geen standaard risotto recept is, maar een veelzijdig geheel voor de fijnproever!

Bekijk meer van onze risotto recepten in het complete overzicht met risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

350g Risotto Arborio

1 ui

100ml Italiaanse witte wijn (Pinot Grigio)

1l paddenstoelenbouillon

Verse peper

Klontje roomboter

Parmigiano Reggiano

50g venkelsalami

250g kastanjechampignons

Voorbereiding

1Snijd de ui in stukjes. Maak de kastanjechampignons goed schoon en snijd deze daarna zo fijn als mogelijk. Vervolgens verwarm je paddenstoelenbouillon, rasp de Parmigiano Reggiano en scheur de plakjes venkelsalami in 5 tot 6 stukjes.

Bereiding

1Gebruik een pan met dikke bodem, dit soort pannen houdt de warmte goed vast en is ideaal voor het maken van risotto. Verwarm hierin de boter. Als de boter goed heet is, fruit je de fijngesneden ui. Bak het uitje zo'n 2 tot 3 minuten, het is belangrijk dat de smaak van de ui goed loskomt.

2Doe vervolgens de kleine stukjes kastanjechampignons in de pan. Geef de champignons goed de tijd om te bakken. Je zult merken dat de champignons best veel vocht los laten. Dit vocht is ideaal om de risotto in te doen. Het vocht proeft namelijk sterk naar champignon en is dus perfect om in de risotto te laten trekken.

3Na ongeveer 5 minuutjes doe je de risotto in de pan, dus in het vocht van de champignons zoals hierboven beschreven. Als alle korrels vochtig zijn en het middelste witte puntje is zichtbaar, blus je het geheel af met de witte wijn. Laat de witte wijn absorberen door de risotto.

4Als de witte wijn volledig is opgenomen, doe je een soeplepel kippenbouillon in de pan. Laat ook de bouillon volledig absorberen en doe dan de volgende soeplepel in de pan. Herhaal dit net zo lang tot dat de risotto bijna gaar is en een goede textuur heeft.

5Als de risotto bijna gaar is, haal je deze van het vuur en voeg je nog een heel klein beetje bouillon toe. Doe de Parmigiano Reggiano, nog een klontje boter en peper naar smaak in het gerecht. Roer het geheel goed door en laat de risotto 5 minuten rusten met de deksel op de pan.

6Ondertussen doe je de salami in een koekenpan en bak je deze 2 tot 3 minuutjes in het eigen vet, dus zonder olie of boter. Voeg tot slot de salami bij de risotto en de risotto met champignons met salami is finito! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.