Risotto met 4 soorten kaas

Over risotto met 4 soorten kaas
In Italië worden pasta en pizza met regelmaat geserveerd als zijnde pasta of pizza quatro formaggi. Letterlijk betekent quatro formaggi 4 soorten kaas en ook deze risotto is hierop gebaseerd. Voor deze risotto met 4 soorten kaas is gekozen voor voor Parmagiano Reggiano, de kaassoort die simpelweg niet mag ontbreken in geen enkele risotto, ricotta, gorgonzola en fontina.
Bekijk ook ons complete overzicht met meer lekkere risotto recepten voor inspiratie!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 30 mins
- Hoeveelheid: risotto recept voor 1 persoon
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de sjalot in kleine stukjes. Schaaf de Parmigiano Reggiano en snij de overige kaassoorten. Verwarm de kippenbouillon.
Bereiding
1Gebruik een koekenpan met dikke bodem of hapjes pan. Smelt hierin 90% van de boter. Als de boter een mooie kleur heeft, fruit je hierin de sjalot. Na 2 minuten doe je ook de Carnaroli risotto in de pan. Bak de risotto een paar minuten zachtjes, zodat de korrels van de risotto de boter goed kunnen opnemen. Hierdoor wordt de smaak van de risotto heerlijk romig.
2Blus de risotto af met de witte wijn. Als de witte wijn volledig is geabsorbeerd door de risotto, schenk je een soeplepel bouillon in de pan. Zodra ook de bouillon is geabsorbeerd, schenk je de volgende soeplepel bouillon in de pan. Blijf dit herhalen om de risotto te garen. Als de risotto nagenoeg gaar is en een mooie textuur heeft, schenk je nog 1 keer bouillon in de pan. Voeg tevens de verse peper, de overgebleven boter en de 4 soorten kaas toe aan het gerecht. Zorg ervoor dat de boter en de 4 soorten kaas goed smelten. Laat vervolgens de risotto een paar minuten rusten om perfect op smaak te komen.
3Serveer de risotto met 4 soorten kaas op een plat bord en garneer met verse peterselie. Buon appetito!
Serveertip
1Wat ook erg lekker is, is om dit gerecht te verrijken met een paar plakjes salami van super kwaliteit!