Risotto met groene asperges en Pecorino

Risotto met groene asperges en Pecorino Risotto met groene asperges en Pecorino 0 0 5 0

maart 30, 2021

Risotto met groene asperges en Pecorino

Over dit recept voor risotto met groene asperges en Pecorino

Het is weer lente, dus weer tijd voor asperges! En wat is er nou lekkerder dan een heerlijke risotto met groene asperges. Vaak heb je veel van de ingrediënten standaard wel in huis, dus is het doorgaans een kwestie van een paar gerichte inkopen. Naast de groene asperges speelt de Pecorino een belangrijke rol in dit recept. Het samenspel tussen de fijne zachte smaak van de asperges en het pittige van de Pecorino komt mooi tot zijn recht in dit gerecht. Wij hebben weer zitten smullen vanavond. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als dat wij hebben gedaan. Buon appetito!

Op AllesOverItaliaansEten.nl vind je overigens nog veel meer lekkere risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • 5 minuten

    30 minuten

  • Hoeveelheid: Risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

4 handjes risotto

1 kleine ui

500g groene asperges

100ml droge witte wijn

1l groentebouillon

Pecorino kaas

Boter

Voorbereiding

1Verwarm de bouillon. Verwijder de schil van de ui en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de harde onderkant van de asperges en snijd deze vervolgens in stukken van ongeveer een centimeter.

Bereiding

1Verwarm een dikke klont boter in de een (koeken)pan met dikke bodem. Als de boter warm is doe je de stukjes ui en asperge in de pan. Bak beide ingrediënten voor de duur van 2 tot 3 minuten,

2Doe vervolgens de risotto in de pan. Bak de risotto mee tot het vocht uit de pan is opgenomen door de korrels en het puntje in het midden van de korrel zichtbaar is.

3Blus de inhoud van de pan af met de witte wijn. Blijf de risotto roeren tot de wijn is geabsorbeerd.

4Schep vervolgens soeplepel voor soeplepel de bouillon in de pan. Zodra de eerste soeplepel bouillon is opgenomen door de risotto, voeg je de volgende toe. Blijf dit proces herhalen voor de duur van ongeveer 15 minuten.

5Na 15 minuten proef je of de textuur van de risotto goed is. Als de korrel nog hard is, voeg je nogmaals 1 of 2 keer wat bouillon toe.

6Als de risotto nagenoeg gaar is, voeg je nog 1 keer wat bouillon toe. Op hetzelfde moment doe je ook een lekkere klont boter in de pan en schaaf je lekker wat van de Pecorino kaas op de risotto. Roer de risotto goed door en bepaal of de smaak goed is. Eventueel kun je nog wat kaas toevoegen voor meer smaak.

7Dit lekkere recept voor risotto met groene asperge en Pecorino is nu helemaal klaar. Serveer het gerecht in diepe borden en schaaf er desgewenst nog wat kaas overheen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.