Risotto salami

Risotto salami Risotto salami 0 0 5 0

maart 19, 2015

Risotto salami

Over risotto met salami

Dit risotto recept met salami heeft vanzelfsprekend de salami als grote hoofdrolspeler. Probeer een lekkere salami te bemachtigen voor dit gerecht, bijvoorbeeld bij een Italiaanse delicatessen winkel bij je in de buurt. In dit recept wordt de salami op twee manieren gebruikt. Allereerst wordt de salami in de pan gebakken, zodat de lekkere zoutige smaak ook in de risotto kan trekken. Daarnaast wordt de salami uitgebakken in de oven wat weer een heel andere smaak aan de salami geeft en als lekker 'knappertje' dient in dit recept. Het tegengewicht aan de zoute salami wordt geboden door een klein beetje citroensap wat zorgt voor de juiste balans.

Geniet van dit lekkere risotto recept met salami! Meer risotto recepten vind je natuurlijk gewoon op onze pagina met alle risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

150g salami

150g risotto

20g boter

1 sjalot

100ml Italiaanse droge witte wijn

500ml kippenbouillon

25g Parmigiano Reggiano

1/4 citroen

Verse peper

Zeezout

Voorbereiding

1Snij de sjalot in kleine stukjes en verwarm de bouillon. In dit risotto recept wordt de salami op 2 manieren gebruikt. Snij 75 gram van de salami in stukjes van een halve centimeter. De andere 75 gram salami snij en hak je zo klein mogelijk. Hierdoor ontstaan er als het ware kruimeltjes salami. Leg de kruimeltjes salami op wat bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Doe de blokjes salami van een halve centimeter in een koekenpan met dikke bodem. Bak de salami uit in het eigen vet, dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten. Giet het vet van de salami uit de pan en doe 15 van de 20 gram boter in de pan. Als de boter er mooi goudbruin uitziet en niet meer schuimt doe je de sjalot in de pan. Bak de sjalot eveneens 2 tot 3 minuten en doe dan de risotto in de pan. Geef de risotto een paar minuten om mee te bakken in de pan en al het vocht van de salami, de boter en de sjalot te absorberen.

2Blus het geheel af net de Italiaanse droge witte wijn. Als de wijn volledig is geabsorbeerd door de risotto, doe je voor de eerste keer een soeplepel bouillon in de pan. Laat de bouillon opnemen door de risotto en als de bouillon volledig is geabsorbeerd, doe je de volgende soeplepel bouillon in de pan. Herhaal dit principe net zo land tot dat de risotto nagenoeg gaar is. Zodra je begint met de bouillon, doe je de salami in de voorverwarmd oven voor de duur van 15 minuten. De salami is klaar, zodra deze lekker knapperig is.

3Haal de pan van het vuur als de risotto nagenoeg gaar is. De risotto is zo heet van zichzelf dat deze vanzelf verder gaart tot een perfecte korrel, terwijl je de risotto monteert. Knijp de kwart citroen boven de pan uit, voeg de laatste 5 gram boter bij de risotto en schaaf de Parmigiano Reggiano er overheen. De hoeveelheid hiervan kun je zelf bepalen. Breng het geheel op smaak met verse peper en zeezout. Dien de risotto op en strooi de in de oven uitgebakken salami over risotto. De risotto met salami is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.