Risotto met champignon

Risotto met champignon Risotto met champignon 0 0 5 0

maart 15, 2015

Risotto met champignon

Over risotto met champignon

Risotto met champignon is het recept waarin 'gewone' champignons en kastanjechampignons ontmoeten. Gewone champignons hebben een iets meer neutrale smaak, terwijl kastanjechampignons een meer uitgesproken smaak hebben. Dit risotto recept is natuurlijk een recept voor in de herfst als beide hoofdrolspelers volop verkrijgbaar zijn. Liefhebbers van champignons komen met dit risotto recept volledig aan hun trekken.

Meer culinaire inspiratie voor risotto vind je in ons uitgebreide overzicht met risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: Risotto recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g risotto

Olijfolie

1 teen knoflook

1 rode ui

200g 'gewone' champignons

200g kastanjechampignons

100ml droge witte wijn

1l groentebouillon

Verse peper

50g Pecorino

Klontje roomboter

Voorbereiding

1Hak de knoflook en de rode ui in stukken. Halveer zowel de gewone als de kastanjechamignons. Bereid de liter groentebouillon volgens de bereidingswijze. Schaaf de Pecorino kaas alvast.

Bereiding

1Doe wat olijfolie in een pan met dikke bodem en verwarm deze. Als de olijfolie warm is, fruit je de knoflook en de rode ui voor de duur van zo'n 2 tot 3 minuten.

2Doe daarna alle champignons in de ban en bak deze een paar minuten mee. Het is de bedoeling dat de champignons flink vocht los laten. Het vocht wat uit de champignons komt moet worden geabsorbeerd door de risotto, zodat deze extra veel smaak krijgt.

3Doe daarna de risotto in de pan en zorg ervoor dat alle korreltjes bedekt zijn met een laagje vocht van olie en de champignons. Als in het midden van de korrels het puntje zichtbaar is, blus je risotto met champignons daarna af met 1 dl witte wijn.

4Als de witte wijn volledig door de korrels zijn opgenomen, doe je een soeplepel bouillon in de pan. Doe pas een nieuwe soeplepel bouillon in de pan als de vorige soeplepel bouillon volledig is opgenomen door de korrels van de risotto. Blijf bij de risotto en controleer goed of deze bijna gaar is, te gaar is namelijk niet lekker.

5Zodra de risotto nagenoeg gaar is, doe je het vuur uit en laat je de boter en de Pecorino in de risotto smelten. Een beetje verse peper maakt het gerecht helemaal af.

6Laat de risotto nu nog even een paar minuutjes rusten met de deksel op de pan. Je zult merken dat de risotto nu vanzelf verder gaart tot een perfecte korrel. De risotto met champignons is nu klaar om op te scheppen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.