Risotto met mosterd

Risotto met mosterd Risotto met mosterd 0 0 5 0

maart 16, 2015

Risotto met mosterd

Over risotto met mosterd

Risotto met mosterd is een hele bijzondere combinatie en komt niet heel vaak voor. De Dijon mosterd en de Parmagiano Reggiano passen perfect bij elkaar. Als je de juiste hoeveelheden gebruikt vallen de smaken heel mooi tegen elkaar weg, is het gerecht helemaal gebalanceerd en heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan met een hoog culinair gehalte!

Op zoek naar meer lekkere risotto recepten..? Neem dan snel een kijkje op onze pagina met alle risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g carnaroli risotto

20g roomboter

1 sjalot

100ml Italiaanse droge witte wijn

1l kippenbouillon

2 eetlepels Dijon mosterd

20g Parmigiano Reggiano

Verse peper

Voorbereiding

1Snij de sjalot en verwarm de kippenbouillon.

Bereiding

1Verwarm een koekenpan met dikke bodem om het vuur en smelt de boter als de pan warm is. Fruit de sjalot 2 minuten. Doe daarna ook de risotto in de pan, roer deze door de boter, zodat alle korrels vettig zijn en laat 2 minuten zachtjes op het vuur staan. Blus het geheel af met de witte wijn.

2Laat de wijn absorberen door de risotto en doe dan de eerste soeplepel bouillon in de pan. Als ook de bouillon door de risotto is geabsorbeerd, doe je de volgende soeplepel bouillon in de pan. Blijf dit herhalen tot de risotto nagenoeg gaar is. Haal de pan dan van het vuur doe nog een klein beetje boter, de mosterd en de Parmagiano Reggiano in de pan en breng het geheel op smaak met verse peper.

3Laat de risotto een paar minuutjes rusten en je zult merken dat deze vanzelf perfect gaart en een mooie structuur heeft. Serveer de risotto en strooi er nog een klein beetje verse peper en Parmagiano Reggiano overheen. De risotto met mosterd is nu helemaal klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.