Risotto met worst

Risotto met worst Risotto met worst 0 0 5 0

maart 25, 2015

Risotto met worst

Over risotto met worst

Naarmate de dagen korter worden en het weer onstuimiger, krijg wij steeds meer zin in stevigere recepten. Risotto met worst is zo'n lekker stevig recept waar je echt lekker van kan genieten op zo'n onstuimige herfstdag. Het principe van dit recept is eenvoudig en wijkt niet veel af van het basisrecept voor risotto. Je begint met het hard aan bakken van de worst en vervolgens volg je het basisrecept. De enige nuance is dat je bij een risotto met vlees in de hoofdrol altijd runderbouillon gebruikt. Kalfsbouillon is overigens ook een prima alternatief indien je dit in huis hebt, of hier tegenaan loopt in de supermakt. En nu het woord supermarkt toch is gevallen.... worsten van de slager zijn eigenlijk altijd lekkerder. In ieder geval veel plezier toegewenst met het bereiden van dit lekkere risotto recept met worst! Buon appetito!

Op zoek naar meer lekkere risotto recepten..? Bekijk dan het volledige overzicht met risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g risotto

2 verse worsten

1 ui

100ml Italiaanse droge witte wijn

500ml runderbouillon

50g Parmigiano Reggiano

30g boter

Verse peper

Zeezout

Verse peterselie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de ui en snij de ui in kleine stukjes. Snij het velletje van de worsten open en haal het vlees hieruit. Verwarm de runderbouillon en schaaf de Parmigiano Reggiano alvast. Hak tot slot de verse peterselie fijn met een scherp mes.

Bereiding

1Smelt 25 van de 30 gram boter in een koekenpan met dikke bodem. Als de boter heet is en niet meer schuimt, doe je de worst in de pan. Bak de worst een paar minuten hard aan, zodat deze lekker bruin en knapperig wordt. Vervolgens doe je de ui in de pan. Fruit de ui 2 minuten mee met de worst en doe dan risotto in de pan. Bak de risotto kort mee, zodat alle korrels worden bedekt met een dun laagje vocht uit de pan.

2Blus de risotto af met de Italiaanse droge witte wijn. Laat het vuur op 60-70% van het vermogen staan. De wijn wordt nu geabsorbeerd door de risotto. Als de wijn volledig uit de pan is verdwenen, doe je de eerste soeplepel bouillon in de pan. Blijf dit proces herhalen iedere keer als de bouillon is opgenomen door de risotto. Het koken van de risotto duurt ongeveer 16 tot 18 minuten. Zorg er wel voor dat je de risotto met worst van het vuur haalt als de korrel nog net niet helemaal gaar is. Schep dan nog 1 kleine soeplepel bouillon in de pan. De risotto is op dit moment nog zo heet en bevat zoveel vocht, dat deze vanzelf verder gaart tot een perfecte korrel.

3Om de risotto te 'monteren' doe je de laatste 5 gram boter in de pan, laat je de kaas in de risotto smelten en breng je het geheel op smaak met wat vers gemalen peper en zeezout. De risotto met worst is nu helemaal klaar. Garneer tot slot met de verse peterselie en aanvallen maar. Geniet van dit lekkere recept voor risotto met worst! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.