Risotto met kip

Risotto met kip Risotto met kip 5 0 5 2

maart 15, 2015

Risotto met kip

Over risotto met kip

De naam van dit recept 'risotto met kip' doet vermoeden dat deze 2 ingrediƫnten samen in 1 pan gaan, maar niets is minder waar. De risotto en de kip ontmoeten elkaar pas als deze op het bord liggen. De risotto is eigenlijk niets anders dan het basis recept voor risotto aangevuld met champignons. Echter is de hoofdrolspeler van dit gerecht natuurlijk de kip en gaat het erom dat je de kip perfect bakt, zodat alle smaken maximaal tot hun recht komen. Dus wees vooral niet te zuinig met het kruiden van de kip en bak dit kippetje lekker hard aan. Vervolgens doet de witte wijn de rest!

Andere recepten met risotto en kip vind je in ons overzicht met alle risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • 10 minuten

    30 minuten

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

350g Arborio rijst

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

2 sjalotten

250g champignons

200ml droge witte wijn

1l kippenbouillon

50g Parmigiano Reggiano

Verse peper

Zeezout

Klontje roomboter

2 kipfilets

Peterselie

Voorbereiding

1Snij de knoflook en de sjalotten klein, halveer de champignons en schaaf de Parmigiano Regiano. Snij ook de 2 kipfilets in stukjes en wrijf deze goed in met peper en zout. Breng 1 liter kippenbouillon aan de kook.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in de koekenpan (met dikke bodem) en fruit de sjalotten en de knoflook. Als deze mooi glazig zijn ook de champignons in de koekenpan gooien en deze ongeveer 2-3 minuutjes meebakken. Bak vervolgens ook de risotto mee in de koekenpan, totdat alle korreltjes glimmen van de olijfolie en het vocht van de sjalotten, knoflook en champignons. Blus het geheel af met 100 ml droge witte wijn en laat de wijn volledig verdampen.

2Nu volgt het belangrijkste onderdeel van het maken van risotto namelijk het toevoegen van de bouillon. Voeg soeplepel voor soeplepel bouillon toe aan de risotto net zolang totdat de risottokorrel nagenoeg gaar is en een goede textuur heeft. Tussentijds proeven is natuurlijk toegestaan om zeker te weten dat de risotto gaar genoeg is. Als dit het geval de geschaafde Parmigiano Reggiano in de pan gooien en goed door de risotto roeren totdat deze helemaal is gesmolten. Voeg vervolgens peper toe naar smaak en gooi een paar kleine klontjes boter door de risotto. Doe een deksel op de koeken pan en laat 5 minuten staan.

3Dit biedt ons de kans om de kip te bereiden. Smelt een klontje boter in de koekenpan en bak de gemarineerde kip (kei)hard aan. Zorg ervoor dat de kip binnen no time aan beide kanten bruin is. Blus vervolgens de kip af met de resterende 100 ml droge witte wijn en laat 2 minuutjes op het vuur staan en laat de wijn verdampen.

4Dien de risotto op en gooi de gebakken stukjes kip over het gerecht. Strooi tenslotte de peterselie over de risotto en de het gerecht is klaar om op te dienen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

4 Beoordelingen

Tjerk Kleisma

augustus 5, 2017

Ciao Peter!

Klinkt goed! Fijn dat het recept zo goed gelukt!

Saluti,

Tjerk – AllesOverItaliaansEten.nl

Peter

augustus 4, 2017

Net gemaakt en zitten nog na te genieten met een espresso erbij. Simpele eerlijke smaken

Tjerk Kleisma

juni 26, 2016

Ciao Bee!

Bedankt voor jouw reactie!
We doen altijd erg goed ons best om tot in de puntjes uit te leggen hoe je onze recepten het beste kunt klaar maken. Daarom zijn we erg blij met je compliment!

Saluti!

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

Bee

juni 21, 2016

Ik heb me exact aan recept gehouden: verrrrukkkkellllijk!
Alles op!!
(2 personen!!!!)

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.