Champignon risotto met spekjes

Champignon risotto met spekjes Champginon risotto met spekjes 4 0 5 1

maart 25, 2015

Champginon risotto met spekjes

Over champignon risotto met spekjes

Risotto met spekjes en champignons is een lekker robuust risotto recept. Doordat je de champignons super fijn snijdt, zie je de champignons weliswaar niet terug in het gerecht, maar die heerlijke krachtige smaak is volop aanwezig. Daarnaast wordt in dit risotto recept gebruik gemaakt van rode wijn wat zorgt voor een uitgesproken smaak. Een ander belangrijk detail is, dat je de spekjes het beste uit de pan kan halen, voordat je al het vocht van de wijn en de bouillon toevoegt. Laat je de spekjes in de pan zitten, dan gaat dit ten kostte van de knapperigheid. Veel plezier toegewenst met dit karakteristieke recept voor risotto met spekjes en champignons. Buon appetito!

Toch op zoek naar een ander risotto recept..? Bekijk dan ons complete overzicht met risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: Risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g risotto

30g boter

1 ui

1 bakje champignons

1 bakje spekjes

200ml Italiaanse droge witte wijn

500ml rundvleesbouillon

Vers gemalen peper

50g Parmigiano Reggiano

Verse peterselie

Voorbereiding

1Haal de schil van de ui en snijd deze in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snijd de champignons super fijn. Eigenlijk moet je de champignons zo klein snijden, dat er alleen nog een grote bult kruimels over is. Schaaf de Parmigiano Reggiano, verwarm de bouillon en hak de verse peterselie fijn.

Bereiding

1Doe de spekjes in een koekenpan en bak deze uit in het eigen vet. Bak de spekjes net zo lang tot dat deze lekker knapperig zijn, dit duurt meestal ongeveer 15 minuten. Haal de spekjes uit de pan, maar laat het vet in de pan zitten.

2Verwarm 25 van de 30 gram boter. Als de boter heet is, doe je de ui en de champignons in de pan. Bak de ui en de champignons. Je zult merken dat de champignons binnen enkele minuten veel vocht los laten.

3Doe de risotto in de pan en bak de risotto een paar minuten in het vocht van de champignons. Hierdoor proef je de smaak van de champignons extra goed terug als de risotto helemaal klaar is. Als het vocht van de champignons is opgenomen door de risotto, blus je het geheel af met de witte wijn.

4Laat ook de wijn absorberen door de risotto. Vervolgens voeg je de 1e soeplepel bouillon toe. Zodra de bouillon is opgenomen door de risotto, voeg je de volgende soeplepel toe. Dit proces herhaal je keer op keer tot de risotto nagenoeg gaar is. Meestal duurt het koken van risotto 16 tot 18 minuten. Voeg nog een kleine soeplepel bouillon toe en 'monteer' dan de risotto.

5Maal lekker wat verse peper over de risotto. Doe de laatste 5 gram boter in de pan samen met de Parmigiano Reggiano. Roer de risotto nu goed door, zodat de boter en de Parmezaanse kaas smelt. Als laatste doe je de uitgebakken spekjes in de pan met risotto. Dit recept voor risotto met spekjes en champignons is nu helemaal klaar. Dien de risotto op en garneer met wat verse peterselie. Geniet van dit lekkere recept voor champignon risotto met spekjes! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Vera

mei 22, 2018

Ik heb hem gemaakt, dubbel recept voor 4 personen. Smaakte prima, maar geen heel speciaal recept vind ik!
In de ingrediënten staat btw witte wijn, terwijl in een uitleg rode wijn staat. Ik heb rode wijn gebruikt.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.