Risotto met venkel

Risotto met venkel Risotto met venkel 3 0 5 1

maart 24, 2015

Risotto met venkel

Over risotto met venkel

Wat doe je als je onverwacht alleen moet eten... Je gaat natuurlijk op zoek naar dingen die je in huis hebt en waar je een lekker recept van kan maken. Op mijn speurtocht stuitte ik als eerste op nog een knolletje venkel die nog over was van onze venkel ovenschotel van afgelopen week. In het volgende keukenkastje keek de risotto mij verleidelijk aan. En gelukkig waren ook alle overige ingrediënten voor een lekker risotto recept nog in huis. Risotto met venkel it is!!!

Wat ik persoonlijk altijd erg lekker vind, is om helemaal op het eind een beetje spelen met de juiste smaken. Als de risotto nagenoeg gaar is, monteer je de risotto met kaas, peper, boter, desgewenst een beetje zeezout om nog meer smaak op te halen, maar ook met een heel klein beetje citroensap. Pas hier wel mee op, want met te veel citroensap kun je in 1 keer het hele gerecht verpesten. Maar met de juiste hoeveelheid is dit de welbekende 10% magic die jezelf heel eenvoudig aan dit recept voor risotto kan toevoegen. Veel succes met het bereiden van een lekkere risotto met venkel. Buon appetito!

Meer recepten met venkel en risotto vind je in ons overzicht met risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 1 persoon

Ingrediënten

100g risotto

1 venkel

1 ui

1 teen knoflook

50ml Italiaanse droge witte wijn

500ml runderbouillon

Een heel klein beetje vers citroensap

Verse peper

Zeezout

25g Parmigiano Reggiano

20g boter

Verse peterselie

Voorbereiding

1Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de venkel in grove stukken. Spoel de venkel vervolgens schoon. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn en schaaf de Parmagiano Reggiano alvast. Verwarm de bouillon.

Bereiding

1Doe de venkel in de runderbouillon en kook de venkel in een kleine 10 minuten gaar. Haal de venkel uit de bouillon er pureer deze tot een mooie gladde substantie. Zet de gepureerde venkel apart en begin met de risotto.

2Voor de risotto doe je 15 van de 20 gram boter in een koekenpan met dikke bodem. Als de boter heet is, doe je de ui en knoflook in de pan. Fruit beide ingrediënten 2 minuten en voeg dan de risotto toe. Bak de risotto kort mee, maar zorg er wel voor dat de korrels van de risotto zijn bedekt met een mooi dun laagje van de boter en het overige vocht uit de pan.

3Blus de risotto af met de Italiaanse droge witte wijn. De wijn wordt geabsorbeerd door de risotto en als al het vocht is verdwenen doe je de eerste soeplepel bouillon in de pan. Als ook de bouillon is opgenomen door de risotto, doe je de volgende soeplepel erbij. Herhaal dit proces tot de risotto bijna gaar is. Het is natuurlijk niet verplicht om alle bouillon te gebruiken. Proef de risotto regelmatig en als de korrel dus nagenoeg gaar is, maar eigenlijk nog een iets te stevige bite heeft, zet je het vuur uit.

4Roer nu de gepureerde venkel door de risotto. Zowel de risotto als de venkel bevatten beide nog veel vocht en doordat de risotto bovendien gloeiend heet is, gaart de korrel vanzelf verder tot een perfecte korrel. Voeg een klein beetje citroensap toe voor de balans, smelt de kaas en de resterende 5 gram boter in de pan en breng het geheel op smaak met vers gemalen peper en zeezout.

5Dit recept voor risotto met venkel is nu helemaal klaar. Serveer de risotto in een schaal of op een bord, schaaf er nog wat Parmigiano Reggiano overheen en garneer met een beetje verse peterselie. Geniet van dit lekkere recept voor risotto met venkel, buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Conny

juni 16, 2020

Niet onsmakelijk maar pasta en venkel passen beter bij elkaar

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.