Risotto gorgonzola

Risotto gorgonzola Risotto gorgonzola 0 0 5 0

maart 19, 2015

Risotto gorgonzola

Over Risotto met Gorgonzola

Risotto met Gorgonzola is een simpel te bereiden, maar super lekker en krachtig risotto recept. De bereiding van dit risotto recept is eigenlijk niets anders dan het basis recept voor risotto waarbij de Parmagiano Reggiano is vervangen door de Gorgonzola. Dit gerecht krijgt daardoor een sterke uitgesproken smaak en scoort hoge ogen bij de liefhebbers van Gorgonzola.

Wil je toch een ander risotto recept bereiden? Kijk dan voor meer suggesties op ons overzicht met alle risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

150g risotto

20g boter

1 sjalot

100ml Italiaanse droge witte wijn

500ml kippenbouillon

Verse peper

Zeezout

30g Gorgonzola

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de sjalot en snij deze in kleine stukjes. Snij de Gorgonzola alvast in kleine blokejs en verwarm de kippenbouillon.

Bereiding

1Verwarm 15 gram van de boter in een koekenpan met dikke bodem. Als de boter een mooie goudbruine kleur heeft doe je de sjalot in de pan. Fruit de sjalot kort, 1 tot 2 minuten. Doe dan de risotto in de ban en bak deze samen met het sjalotje. De korrels worden enigszins glazig. Zodra dit het geval is en de korrels bovendien lekker vochtig zijn van de boter blus je het geheel af met witte wijn.

2Laat de wijn absorberen door de risotto. Als de wijn bijna volledig is opgenomen door de risotto doe je de eerste soeplepel kippenbouillon in de pan. Laat ook de bouillon absorberen door de risotto. Blijf dit principe soeplepel voor soeplepel herhalen. Als de risotto bijna de gewenste textuur heeft, doe je nog 1 kleine soeplepel bouillon in de pan en draai je het vuur uit. De risotto neemt hierdoor nog een klein beetje bouillon op en blijft lekker vochtig.

3Breng de risotto op smaak met verse peper en zeezout. Smelt de laatste 5 gram boter door de risotto samen met de Gorgonzola. Roer de Gorgonzola goed door de risotto heen zodat de Gorgonzola gelijkmatig is verdeel over het gerecht. Dien de Risotto met Gorgonzola op en garneer met nog wat kleine blokjes Gorgonzola. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.