Rode pesto

Rode pesto Rode pesto 0 0 5 0

juni 13, 2015

Rode pesto

Over rode pesto

Rode pesto kun je op verschillende manieren maken. In dit recept wordt de rode pesto gemaakt op basis van geroosterde paprika. Maar rode pesto kun je ook maken met tomaat en zelfs met Spaanse peper. Doordat je de rode paprika roostert in de oven, krijgt de pesto een lekkere rokerige smaak. En wij hebben het er op deze website wel vaker over gehad... Met pesto kun je op talloze wijze variëren. Dit recept voor rode paprika is op basis van Grana Padano en pijnboompitten. De Grana Padano had ook kunnen worden vervangen door Parmigiano Reggiano of Pecorino en de pijnboompitten door hazelnoten, walnoten of amandelen. Natuurlijk zijn er in Itali strenge richtlijnen voor het maken van pesto, maar soms moet je je ook gewoon laten leiden door wat je keukenkastjes je hebben te bieden. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor rode pesto. Buon appetito!

Op zoek naar meer recepten met paprika..? Bekijk daarvoor onze pagina met paprika recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 5 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: Pesto recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

1 rode paprika

20g basilicum

40g pijnboompitten

80g Grana Padano kaas

1 teen knoflook

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Snij de bovenkant van de rode paprika en zet de paprika op de kop op een snijplank, dus met de punt omhoog. Snij de buitenkant van de paprika af. Hierdoor kun je de paprika op eenvoudige wijze van al zijn pitten ontdoen.

2Haal de schil van de knoflook en snij de knoflook in een paar grove stukken. Schaaf de Grana Padano in grove vlokken. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Leg de paprika in een ovenschaal en sprenkel hier een klein beetje olijfolie op. Maal er verse peper overheen en strooi er wat zeezout op. Zet de paprika nu in de oven voor de duur van 30 minuten.

2Na 30 minuten haal je de paprika uit de oven. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of in een staafmixer. Zet het apparaat aan en de rode pesto is al nagenoeg klaar.

3Proef de rode pesto en voeg desgewenst extra peper en zeezout toe. Afhankelijk van de dikte van de textuur kun je nog wat extra olijfolie toevoegen aan de rode pesto. Dit recept voor rode pesto op basis van geroosterde paprika is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.