Rucolapesto met amandelen

Rucolapesto met amandelen Rucolapesto met amandelen 0 0 5 0

maart 25, 2015

Rucolapesto met amandelen

Over rucolapesto met amandelen

Pesto kun je maken van talloze ingrediënten. In dit recept is ervoor gekozen om rucolapesto te maken van 'Grana Padano' kaas, amandelen en natuurlijk rucola. Traditionele groene pesto wordt gemaakt van Parmagiano Reggiano, Pecorino, pijnboompitten en basilicum. Door te varieren met andere ingrediënten creëer je je eigen pesto met dezelfde lekkere textuur, maar met een volledig andere smaak. Rucola maakt de pesto net wat krachtiger en kruidiger. Probeer het gewoon zelf een keertje en wij horen natuurlijk graag wat je van deze variant van groene pesto vindt. Buon appetito!

Meer pesto recepten zijn te vinden in ons overzicht met pesto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: pesto recept voor 4 personen

Ingrediënten

75g rucola

1 teen knoflook

20g amandelen

30g Parmezaanse kaas

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Was de rucola en snij de rucola alvast wat kleiner. Haal de schil van de knoflook en snij de knoflook in kleine stukjes. Schaaf de Parmezaanse kaas. Door alle ingrediënten van tevoren al wat kleiner en fijner te maken, scheelt dit enorm met vijzelen.

Bereiding

1Doe de rucola en de knoflook in een vijzel. Stamp de inhoud van de vijzel tot een gladde substantie. Als de textuur van de rucola niet meer waarneembaar is, dan doe je de amandelen in de vijzel. Ga verder met stampen en als ook de amandelen helemaal zijn opgegaan in de rucola, dan voeg je ook de Parmezaanse kaas toe. Vervolg het vijzelen tot dat alle ingrediënten samen zijn op gegaan tot de rucolapesto.

2Doe nu ook de olijfolie bij de rucolapesto, zodat er een mooie pesto ontstaat. Afhankelijk van je eigen smaak kun je de pesto wat dikker laten door minder olijfolie toe te voegen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de pesto dunner te maken met logischerwijs meer olijfolie. Zodra je tevreden bent over de textuur, proef je de rucolapesto. Voeg naar smaak zeezout en vers gemalen peper toe. De rucolapesto met amandelen is nu helemaal klaar. Buon appetito!

3PS - indien je niet over een vijzel beschikt, dan kun je natuurlijk ook gebruik maken van een keukenmachine, blender of staafmixer. In dat geval doe je alle ingrediënten in de machine en voeg je later de olijfolie, zeezout en peper toe.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.