Venkelsalade met sinaasappel, rozijnen en amandel

Venkelsalade met sinaasappel, rozijnen en amandel Venkelsalade met sinaasappel, rozijnen en amandelen 0 0 5 0

augustus 21, 2017

Venkelsalade met sinaasappel, rozijnen en amandelen

Over venkelsalade met sinaasappel, rozijnen en amandel

Gisteren heb ik deze lekkere venkelsalade gemaakt met daarbij een mooie bijrol voor de sinaasappel. Deze laatste hadden we nog over van de Tiramisu met sinaasappel en dit inspireerde mij om op zoen te gaan naar een lekker Italiaans salade recept. Zodoende kwam ik uit bij dit Siciliaanse recept.

De Siciliaanse keuken heeft sowieso hele andere invloeden dan de recepten van het Italiaanse vaste land. Sicilië is door de eeuwen heen overheerst door veel verschillende volken zoals de Grieken, de Turken en de Arabieren. Dit heeft er toe geleid dat de Siciliaanse keuken echt wel degelijk anders is dan de 'reguliere' Italiaanse gerechten. Dit kun je nu ook zelf proeven met dit bijzonder recept voor venkelsalade met sinaasappel, rozijnen en amandel. Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 5 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: salade recept voor 1 persoon

Ingrediënten

1 venkel

1 sinaasappel

Een handje rozijnen

Een handje amandelen

Olijfolie

Vers sinaasappelsap

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Verwijder het loof van de venkel apart en bewaar dit voor de garnering. Snijd de harde kern uit de venkel en rasp deze dan in mooi stukjes. Snijd de sinaasappel in kleine stukjes en vang wat van het sinaasappelsap op voor de dressing. Hak de amandelen fijn.

Bereiding

1Begin met het maken van de dressing voor deze venkelsalade. Voeg een eetlepel olijfolie samen met een eetlepel van het sinaasappelsap in een kommetje. Voeg hier een snufje zeezout aan toe en wat vers gemalen peper. Roer de inhoud van de kom tot een dressing.

2Pak een andere schaal en doe hier de geraspte venkel in samen met de stukjes sinaasappel, de rozijnen en de stukjes amandel. Voeg geleidelijk wat van de dressing toe en hussel alle ingrediënten goed door. Zorg ervoor dat alle ingrediënten zijn bedekt met een dun laagje van de dressing.

3In principe is dit recept voor venkelsalade met sinaasappel, rozijnen en amandel helemaal klaar. Serveer de salade in een schaaltje of op een bord en garneer met het loof van de venkel. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.