Tomatensalade met rode ui
Tomatensalade met rode ui
Af en toe heb je van een ingrediënt iets te veel in de koelkast staan. Vandaag in 'casa Alles Over Italiaans Eten' was dat een grote hoeveelheid tomaat. Soms haal ik mijn inspiratie ook van recepten websites uit Italië en daar is dit recept uit voort gekomen. Een lekere tomatensalade met rode uit en een kruidige dressing olijfolie, witte wijnazijn, oregano en verse peterselie. Zodra er in Italië een tomaat op tafel verschijnt, is een blaadje basilicum vaak ook niet ver uit de buurt. Dus deze mag in dit recept ook niet ontbreken.
Deze lekkere tomatensalade met rode ui is geschikt voor iedere periode in het jaar. In de herfst of in de winter serveer je dit gerecht bij een mooi stuk vlees. In de lente of in de zomer gaat deze salade perfect samen met een lekker stukje vis. Zelf heb ik deze gegeten bij de lunch, dus ook dat kan gewoon. Geniet van dit lekkere recept voor tomatensalade met rode ui. Buon appetito!
Mocht jij op zoek zijn naar meer inspiratie voor een lekkere salade, neem dan gerust een kijkje in ons overzicht met alle salade recepten.
Extra info over dit recept
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: salade recept voor 2 tot 4 personen
Ingrediënten
Bereiding
1Spoel alle tomaten schoon met wat water. Snijd de tomaten daarna door de helft. Verwijder de schil van de rode ui en snijd vervolgens mooie dunne ringen.
2Hak met een scherp mes de peterselie fijn. Maak de blaadjes basilicum schoon en kneus deze vervolgens.
3Voeg alle ingrediënten uit het overzicht samen in een schaal. Hussel de inhoud van de schaal goed door, zodat alle ingrediënten mooi gelijkmatig zijn verdeeld.
4Daarna zet je de salade minimaal 30 minuten in de koelkast. Zodoende krijgen alle smaken maximaal de gelegenheid om in elkaar op te gaan.
5Voordat je de salade serveert, hussel je alle ingrediënten nog een keer goed door elkaar. Schep de tomatensalade met rode ui nu op een bordje of in een schaal, garneer met nog en klein beetje oregano en dit recept is helemaal klaar. Buon appetito!
Johan Brus
januari 12, 2023
Fris, simpel, heerlijk voor erbij!