Salade met tomaat en buffelmozzarella

Salade met tomaat en buffelmozzarella Salade met tomaat en buffelmozzarella 5 0 5 1

juni 29, 2016

Salade met tomaat en buffelmozzarella

Over salade met tomaat en buffelmozzarella

Gedurende de zomer maanden is het altijd lekker om een lekkere frisse salade te eten. Dit recept voor salade met tomaat en buffelmozzarella is de perfecte lunch of voorgerecht tijdens de warme maanden. De cherrytomaatjes hebben een heerlijke zoete smaak en in combinatie met de dressing van balsamico komt deze goed uit de verf. Buffelmozzarella is natuurlijk een graag geziene gast in de Italiaanse keuken en de smaak combinatie met tomaat is een klassieke. De beste buffelmozzarella vind je natuurlijk in de Italiaanse delicatessenwinkel, maar eventueel kun je je ook prima redden met het merk Galbani wat in veel supermarkten wel is te vinden.

Meer lekkere salades vind je op onze pagina met salade recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 5 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: Salade recept voor 4 personen

Ingrediënten

100g gemengde sla

250g cherrytomaatjes

125g buffelmozzarella

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels balsamico

Verse peper

Zeezout

Voorbereiding

1De voorbereiding voor deze salade met tomaat en buffelmozzarella is erg eenvoudig. Bij een recept met sla vind ik het persoonlijk altijd erg fijn om de sla voor de zekerheid nog een keertje goed af te spoelen. Terwijl je de sla laat uitlekken snijd je de cherrytomaatjes in 4 stukken.

Bereiding

1De bereiding van dit salade recept is misschien nog wel makkelijker dan de voorbereiding. Doe de sla in een saladeschaal samen met de cherrytomaatjes. Vervolgens voeg je de olijfolie en de balsamico toe samen met een heel klein beetje peper en zeezout.

2Hussel alle ingrediënten van deze salade zo goed mogelijk door elkaar. Het is de bedoeling dat alle blaadjes en de tomaatjes zijn bedekt met een dun laagje van de balsamicodressing.

3Leg de salade netjes op een bord. Als je alle borden hebt opgeschept is het tijd om de buffelmozzarella toe te voegen. Scheur de mozzarella in stukken en leg deze voorzichtig op de salade. Dit recept voor salade met tomaat en buffelmozzarella is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Tjerk Kleisma

maart 11, 2017

Ciao Bep!

Bedankt voor je enthousiaste reactie.
Fijn dat je onze salade recepten weet te waarderen.

Saluti,

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

b.beumer

maart 11, 2017

Heerlijke salades!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.