Tomatensalade

Tomatensalade Tomatensalade 0 0 5 0

maart 18, 2015

Tomatensalade

Over tomatensalade

Een heerlijk recept voor een lekkere frisse tomatensalade op basis van cherrytomaatjes. Dit gerecht gaat perfect samen met ieder ander gerecht, vlees, vis of gewoon voor 'de lekker' tijdens de lunch, dit recept is een gegarandeerd schot in de roos.

Op zoek naar meer lekkere salade recepten, neem dan een kijkje tussen al onze Italiaanse salades!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 5 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: salade recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

250g cherrytomaatjes

1 rode ui

4 takjes verse basilicum

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel rode wijn azijn

Verse peper

Zeezout

Voorbereiding

1Was de tomaten en halveer deze daarna. Pel de rode ui en snij deze daarna in fijne (halve) ringen. Was ook de blaadjes basilicum en snij deze in grove stukken.

Bereiding

1Maak een dressing van de olijfolie en de rode wijn azijn. Breng de dressing voor de tomatensalade op smaak met peper en zeezout. Doe de tomaten, de rode uien ringen en de gesneden blaadjes basilicum in een schaaltje of kommetje. Giet de dressing over de ingrediënten in het schaaltje en hussel het geheel goed door, zodat de dressing alle ingrediënten goed bedekt.

2Proef of je tevreden bent over de smaak. Indien de tomatensalade te zuur is, kun je ervoor kiezen om met wat zout deze smaak te neutraliseren. Gebruik hiervoor niet te veel zout. Een alternatief is om wat Parmigiano Reggiano over de tomatensalade heen te raspen voor een lekker 'zoutje'. Geniet van deze lekkere frisse tomatensalade! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.