Spaghetti alla Sorrentina

Spaghetti alla Sorrentina Spaghetti alla Sorrentina 5 0 5 4

april 30, 2016

Spaghetti alla Sorrentina

Over Spaghetti alla Sorrentina

Spaghetti alla Sorrentina is een super makkelijk recept om te maken en is van origine afkomstig uit de Sorrento. De Sorrento is het gebied aan de kust onder Napoli in de regio Campania. Dit spaghetti recept is echt heel eenvoudig te bereiden, maar de smaken zijn echt geweldig. Tomaatjes, buffelmozzarella en verse basilicum zijn natuurlijk een klassieke combinatie, dus het zou ook erg vreemd zijn als dit mis gaat.

Voor het bereiden van dit recept voor Spaghetti alla Sorrentina zijn er wel een paar belangrijke spelregels waar je je aan moet houden voor het lekkerste resultaat. Niet iedereen doet het in Nederland, maar wat je echt moet doen, is het koken van de spaghetti in water dan echt flink is gezout. Je moet zeker een dikke eetlepel zeezout toevoegen, want anders is de spaghetti niet op smaak. Een andere belangrijke tip is voor de knoflookolie. Let er op dat de knoflook niet aanbrandt in de pan. De smaak wordt hierdoor bitter en het recept daardoor niet lekker. Laat het vuur lekker zacht staan, zodat de smaak van de knoflook goed in de olie kan trekken. En tot slot moeten de tomaatjes kort worden meegebakken. Doe dit zo kort dat de tomaatjes wel enige textuur houden en dat niet alleen het velletje overblijft. Als je deze 3 praktische tips meeneemt, weet ik zeker dat je net zo van deze Spaghetti alla Sorrentina gaat genieten als wij hebben gedaan. Buon appetito!

Bekijk ook onze andere spaghetti recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: Spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

5 eetlepels olijfolie

4 tenen knoflook

Cherrytomaatjes

Flink wat blaadjes verse basilicum

Zeezout

125g buffelmozzarella

Parmigiano Reggiano kaas

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de tenen knoflook en snijd deze daarna in grove stukken. Spoel de cherrytomaatjes schoon en snijd deze in 4 partjes. Eventueel kun je de buffelmozzarella ook alvast snijden, maar dit kun je ook nog op het einde van dit spaghetti recept doen.

Bereiding

1Zet een koekenpan op het vuur en doe hier de olijfolie in samen met de stukken knoflook. Verwarm de olijfolie nu geleidelijk op een niet al te hoog vuurtje, want het is de bedoeling dat de smaak van de knoflook helemaal in de olie trekt en vooral niet verbrandt.

2Als de knoflook een beetje danst in de pan, zet je op een andere pit het water voor de spaghetti op. Als het water kookt, doe je eerst een flinke eetlepel zeezout in het water en daarna kook je de spaghetti 'al dente'.

3Op het moment dat de spaghetti nog 2 tot 3 minuten moet koken, doe je de stukjes tomaat in de pan bij de knoflook. Roer de inhoud van de pan goed door en zorg ervoor dat de tomaatjes warm worden. Kook de tomaat vooral niet te lang, want dan blijft alleen het velletje over.

4Voordat je de spaghetti afgiet, doe je ook de basilicum in de pan bij de knoflook en de tomaatjes. Daarna giet je de pasta af en doe je deze er ook bij samen met de buffelmozzarella. Roer de spaghetti goed door, zodat alle afzonderlijke sliertjes bedekt zijn met een dun laagje knoflookolie.

5Schep de Spaghetti alla Sorrentina in diepe op 70 graden voorverwarmde borden. Schaaf er lekker wat Parmigiano Reggiano kaas overheen en garneer met een blaadje verse basilicum. Geniet van dit lekkere recept voor Spaghetti alla Sorrentina!

Gerelateerde recepten

5 Reviews

Lenny

januari 3, 2022

Heerlijk ik heb er nog wat kip doorheen gedaan want mijn lief wil vlees …….

Robert

augustus 22, 2021

Wat een heerlijk gerecht. Lekker minimaal maar zo heerlijk qua smaak. Echt een aanrader. Deze ga ik zeker vaker maken.

Tjerk Kleisma

juni 26, 2016

Ciao Sarah!

Bedankt voor jouw reactie.
Goed om te horen dat dit spaghetti recept lekker heeft gesmaakt.

Saluti!

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

Sarah

juni 23, 2016

Heel lekker 🙂

Mitchie

mei 25, 2016

Vanavond proberen na een tip van il emperatore 😉
Ben benieuwd!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.