Spaghetti met tomaat en paprika

Spaghetti met tomaat en paprika Spaghetti met tomaat en paprika 5 0 5 1

maart 23, 2015

Spaghetti met tomaat en paprika

Over spaghetti met tomaat en paprika

Dit recept voor spaghetti met tomaat en paprika is een gegarandeerd succes. Door de paprika's eerst te roosteren in de oven met wat olijfolie, zeezout en peper krijgt de paprika super veel smaak. Deze lekkere smaak trekt door de tomatensaus en is een perfecte combinatie. Eigenlijk is dit een hele eenvoudige manier om je tomatensaus super hoog op smaak te krijgen. In dit recept is gekozen voor spaghetti, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere soort pasta zoals Penne of Orecchiette. Ongeacht voor welke soort pasta je kiest, heel veel plezier toegewenst met het bereiden van dit recept voor pasta met tomaat en paprika!

Op zoek naar meer pasta recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 45 mins
  • 10 mins

    45 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

2 gele paprika's

2 groene paprika's

2 rode paprika's

2 rode uien

400g gepelde tomaat

1 teen knoflook

1 eetlepel Italiaanse kruiden

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Verse peterselie

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Verwijder de zaadjes van de paprika en zorg ervoor dat je 1 paprika in 3 maximaal 4 grote stukken snijdt. Verwijder de schil van de 2 rode uien en snij deze in grove stukken. Haal ook de schil van de teen knoflook en snij deze zo fijn als mogelijk. Hak de verse peterselie zo fijn als mogelijk. Schaaf de Parmigiano Reggiano alvast. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Leg de stukken paprika in een ovenschaal. Besprenkel de paprika met wat olijfolie, bestrooi met wat zeezout en maal er verse peper overheen. Zet de paprika nu in de oven voor de duur van 40 minuten.

2Tijdens het roosteren van de paprika heb je natuurlijk mooi de gelegenheid voor het maken van een heerlijke tomatensaus. Verwarm 2 tot 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie heet is, doe je de teen knoflook in de pan samen met de grove stukken rode ui en de Italiaanse kruiden. Fruit deze ingrediënten zo'n 2 tot 3 minuten. Doe de gepelde tomaten in de pan en breng het geheel op smaak met peper en zeezout. Zet het vuur op zacht en laat de tomatensaus lekker pruttelen.

3Als de paprika nog 15 minuten in de oven moet, begin je met de spaghetti. Zet een pan water op het vuur en als het water kookt, doe je de spaghetti in de pan samen met 1 eetlepel zeezout. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'.

4Als alle afzonderlijke onderdelen voor dit recept voor spaghetti met tomaat en paprika klaar zijn, is het tijd om alles samen te voegen. Zodra je de spaghetti afgiet, doe je gelijk de tomatensaus en de paprika bij de pasta. Roer de spaghetti, de paprika en de saus gelijk goed door om te voorkomen dat de pasta gaat plakken. De spaghetti met tomaat en paprika is nu helemaal klaar.

5Serveer de spaghetti op een mooi plat bord. Strooi de Parmigiano Reggiano er overheen en garneer met de verse peterselie. Geniet van dit heerlijke recept voor spaghetti met tomaat en paprika. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Sidona Blaakmeer -Mulder

augustus 14, 2018

Heerlijk De paprika 30 minuten in de oven gehad, verse tomaten met een blikje tomatenpuree gebruikt. Een gedeelte grof gepureerd. Heerlijk gegeten. Op het einde gehakt toegevoegd

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.