Spaghetti met rode wijn en worst

Over spaghetti met rode wijn en worst
De laatste tijd hebben wij erg vaak spaghetti gegeten, maar wij proberen natuurlijk wel te variëren met de ingrediënten die wij in deze tijd van het jaar (winter) erg lekker vinden. Pastasaus maken is natuurlijk sowieso erg leuk, maar het wordt extra leuk als je verschillende pastasauzen kan maken die perfect bij je stemming passen. In dit recept maken wij een stevige pastasaus waarbij de saus op smaak wordt gebracht met rode wijn, Spaanse peper en verse worsten van de slager. De tomatensaus krijgt extra veel karakter door het toevoegen van de rode wijn, wordt lekker pittig vanwege het Spaanse pepertje en ook de worsten geven lekker veel smaak af als je deze gelijk bruin en knapperig bakt. En last but nog least, wees vooral niet te voorzichtig met het gebruik van zout. Tomaten en zout gaan heel goed samen en een goede pastasaus kan echt wel wat zout gebruiken. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor spaghetti met rode wijn en worst. Buon appetito!
Op zoek naar meer lekkere spaghetti recepten..? Neem dan snel een kijkje op onze pagina met het volledige overzicht spaghetti recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 30 mins
- Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Haal het vlees van de worsten uit het velletje. Verwijder de schil van de sjalot en de knoflook en snij deze vervolgens in kleine stukjes. Snij de onderkant en bovenkant van de Spaanse peper en snij ook de Spaanse peper in stukjes. Snij de verse peterselie alvast zo fijn als mogelijk, dan kun je de peterselie gelijk gebruiken voor de garnering, zodra de spaghetti klaar is.
Bereiding
1Verwarm de boter en de olijfolie in een koekenpan. Bak de worsten hard aan in de pan, zodat deze mooi bruin en lekker knapperig worden. Voeg vervolgens de sjalot, knoflook, Italiaanse kruiden en Spaanse peper toe. Bak deze ingrediënten 2 tot 3 minuten mee met de worst.
2Blus het geheel daarna af met de rode wijn. Laat de rode wijn een paar minuten meekoken, maar zorg er (ditmaal) voor dat de rode wijn niet volledig wordt ingekookt. Doe de gepelde tomaten in de pan en roer de tomaten goed door de rode wijn en de worst. Breng het geheel gelijk om smaak met zeezout en vers gemalen peper en draai dan het vuur op zacht. Laat de tomatensaus nu lekker pruttelen en kook ondertussen de spaghetti.
3Breng een pan water aan de kook en zodra dit het geval is, doe je de spaghetti in de pan met een eetlepel zeezout. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Als de pasta de juiste textuur heeft, giet je deze af en doe je de spaghetti terug in de pan. Roer gelijk wat van de pastasaus door de spaghetti om te voorkomen dat deze gaat plakken. Dit recept voor spaghetti met rode wijn en worst is nu helemaal klaar.
4Dien de spaghetti op en schep nog een klein beetje saus over het gerecht. Schaaf er lekker wat Parmigiano Reggiano overheen en garneer tot slot met de verse peterselie. Geniet van dit lekkere spaghetti recept met rode wijn en verse worst. Buon appetito!
Gerelateerde recepten
2 Reviews
Ewout
mei 15, 2015
Heerlijk en zó makkelijk! Vooral ook niet te zuinig met de kaas.
Alleen vond ik de saus iets te dun. Hoe kan ik er voor zorgen dat deze wat dikker wordt? Langer laten doorpruttelen of meer tomaat?
Tjerk Kleisma
mei 30, 2015
Beste Ewout,
Als de saus voor dit recept voor spaghetti met rode wijn en worst nog iets te dun is, dan kun je dit oplossen door de saus nog iets langer in te laten koken. Deksel van de pan, vuur wellicht iets hoger en als het goed is, heb je binnen no time een perfecte pastasaus.
Ik ben benieuwd hoe het afloopt.
Succes!
Mvg,
Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl