Spaghetti met broccoli en pesto

Spaghetti met broccoli en pesto Spaghetti met broccoli en pesto 0 0 5 0

mei 23, 2015

Spaghetti met broccoli en pesto

Over spaghetti met broccoli en pesto

Spaghetti met pesto is altijd lekker ongeacht voor welke soort pesto je kiest. In dit recept wordt de spaghetti gecombineerd met broccoli en deze wordt op 2 manieren gebruikt. Een gedeelte van de broccoli gebruik je om als roosje te serveren bij de spaghetti. Van het het andere gedeelte maak je broccolipesto.

Pesto kun je op veel manieren maken en zo ook met broccoli. De standaard ingrediënten voor een traditionele pesto zijn pijnboompitten en Parmigiano Reggiano. Echter kun je hier volop mee variëren, mits je maar noten gebruikt en logischerwijs dus ook kaas. In dit recept is dus wel gekozen voor pijnboompitten en is de Parmigiano Reggiano vervangen door Grana Padano. Alles bij elkaar opgeteld is spaghetti met broccoli en pesto een erg lekker en bovendien erg voedzaam gerecht. Buon appetito!

Ben jij op zoek naar meer recepten voor broccoli..? Kijk dan even op onze pagina over broccoli recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 10 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: Spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

1 broccoli

80g Grana Padano kaas

1 teen knoflook

40g pijnboompitten

Olijfolie

Zeezout

Peper

Voorbereiding

1Snij de roosjes broccoli van de stronk en spoel de broccoli daarna schoon. Verwijder de schil van de knoflook en snij deze in grove stukken. Schaaf de Parmezaanse kaas.

Bereiding

1Doe de broccoli in een pan en kook de broccoli ongeveer 3 minuten in gezouten water. Daarna haal je de broccoli uit de pan en spoel je deze af met koud water om het garingsproces te stoppen.

2Zet vervolgens een pan water op het vuur voor het koken van de spaghetti. Zodra het water kookt, doe je een kleine eetlepel zout in het water en dan de spaghetti. Kook de spaghetti 'al dente', de pasta heeft dan namelijk nog voldoende bite.

3Terwijl de spaghetti wordt gekookt, maak je de verse pesto. Doe 200 gram van de broccoli in een keukenmachine of staafmixer. Voeg hier de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en de teen knoflook aan toe. Zet de machine aan en je broccoli pest is al bijna klaar.

4De textuur van de pesto is nu zichtbaar. Op basis hiervan bepaal je hoeveel olijfolie je toevoegt. Breng de pesto verder op smaak met wat zeezout en verse peper. De pesto voor dit spaghetti recept is nu klaar.

5Als het goed is, is de spaghetti ongeveer tegelijk klaar met de pesto. Zodra de spaghetti de juiste bite heeft, giet je deze af en daarna roer je gelijk wat pesto door de spaghetti. Hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken en dit wil je natuurlijk niet.

6Serveer de spaghetti met de pesto in een mooi diep pastabord. Leg de roosjes broccoli die je nog over hebt op de spaghetti en dit recept is helemaal klaar. Geniet van deze lekere spaghetti met broccoli en pesto. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.