Spaghetti met pancetta

Spaghetti met pancetta Spaghetti met pancetta 0 0 5 0

maart 12, 2015

Spaghetti met pancetta

Over Spaghetti met Pancetta

Spaghetti met Pancetta is een eenvoudig te bereiden gerecht uit de Italiaanse regio Lazio. In het Italiaans wordt dit gerecht Spaghetti alle Gricia genoemd wat letterlijk buikspek betekent. Op basis van het aantal ingrediënten is het aannemelijk om te denken dat dit niet een zeer hoogstaand gerecht is. Maar daar vergis je je absoluut in! Kwalitatieve Pancetta geeft namelijk zoveel smaak af dat dit weliswaar simpel te bereiden is, maar een ontzettend intense smaak heeft.

Bekijk ook onze andere spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g De Cecco Spaghetti

100g Pancetta

40ml olijfolie

2 Spaanse pepers

100g Pecorino

Voorbereiding

1Snij de Pancetta in dunne reepjes of in dobbelsteentjes van een halve centimeter. Snij de Spaanse pepers in kleine stukjes en schaaf de Pecorino alvast.

Bereiding

1Kook de Spaghetti volgens de de bereidingswijze op de verpakking in gezouten water.

2Verwarm de olijfolie zachtjes in een koekenpan met dikke bodem. Doe de Pancetta en de Spaanse pepers tegelijk in de pan en laat dit zachtjes opstaan gedurende de kooktijd van de Spaghetti. Zorg ervoor dat de pan vooral niet te hard op het vuur staat en dat de smaak van de Pancetta en Spaanse Pepers lekker in de olijfolie kan trekken.

3Als de Spaghetti 'Al Dente' is, giet je deze af en doe het terug in de pan. Strooi alvast wat Pecorino over de pasta en doe dan ook de olijfolie met de Pancetta en Spaanse Pepers erbij. Roer het geheel goed door en serveer in diepe borden. Maak het de Spaghetti met Pancetta af door er nog wat Pecorino overheen te strooien. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.