Spaghetti salami

Spaghetti salami Spaghetti salami 0 0 5 0

maart 17, 2015

Spaghetti salami

Over spaghetti met salami

Spaghetti met salami is een gerecht met een stevige, rijke, uitgesproken smaak! De grote smaakmakers zijn natuurlijk de Spaanse peper en de naamgever van dit gerecht, de salami. Om het gerecht te balanceren worden er wat blaadjes basilicum toegevoegd aan de saus tijdens het koken hiervan. Bij het combineren van de tomatensaus met de spaghetti wordt de peterselie toegevoegd om het gerecht iets 'op te frissen'. Kortom, een spaghetti recept waar de vonken vanaf vliegen! Salute!

Voor meer lekkere recepten met spaghetti en salami kijk je gewoon even in ons overzicht met alle spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 25 mins
  • 5 mins

    25 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti van De Cecco

100g salami

1 teen knoflook

1 sjalot

1 Spaanse peper

100ml Italiaanse droge witte wijn

400g gepelde tomaten

10 blaadjes basilicum

1 eetlepel oregano

Verse peper

Zeezout

Verse peterselie

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Verwijder het velletje van de salami en snij deze in partjes. Pel de knoflook en de sjalot en snij ook deze in kleine stukjes. Snij de Spaanse peper in grove stukken, hierbij kun je ervoor kiezen om de pitjes te laten zitten. Scheur de blaadjes basilicum en snij de peterselie fijn.

Bereiding

1Bak de salami uit in het eigen vet. Na 2 tot 3 minuten is de salami helemaal uitgebakken. Haal op 2 eetlepels na het vet van de salami uit de pan. Fruit in het overgebleven vet de knoflook, sjalot en de Spaanse peper. Na wederom 2 tot 3 minuten blus je het geheel af met de witte wijn.

2Laat de witte wijn voor de helft indampen en doe dan de tomaten in de pan bij de salami en de overige ingrediënten. Doe de blaadjes basilicum bij de tomatensaus. Normaliter breng je nu het gerecht op smaak met peper en zout. Voordat wij dit doen, proef je de tomatensaus. Door de Spaanse peper en de salami is de kans aanwezig dat de saus van zichzelf al scherp en zout genoeg is. Op basis van hetgeen je proeft, bepaal je of je toch peper of zout toevoegt.

3Zet de tomatensaus op een zacht vuurtje en bereid de spaghetti. Als de saus te ver indikt, kun je altijd wat water toevoegen. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in gezouten water. Als de spaghetti 'al dente' is, giet je deze af en doe je de spaghetti terug in de pan. Doe gelijk wat saus bij de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Dit is ook het moment waarop je 90% van de peterselie bij het gerecht doet. Roer de saus goed door de pasta en dien vervolgens op. Maak de spaghetti met salami helemaal af door er wat peterselie overheen te strooien en er wat Parmigiano Reggiano overheen te raspen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.