Spaghetti met verse kruiden

Spaghetti met verse kruiden Spaghetti met verse kruiden 5 0 5 1

maart 24, 2015

Spaghetti met verse kruiden

Over spaghetti met verse kruiden

Spaghetti met verse kruiden is een bijzonder recept met heel veel lekkere kruiden. Naast de spaghetti spelen knoflook, rozemarijn, salie, bieslook, peterselie en basilicum de hoofdrol. De spaghetti wordt geserveerd met een olijfolie welke op smaak wordt gebracht met deze verse kruiden. En het eindresultaat is een heerlijk verfijnd spaghetti recept wat je in Nederland eigenlijk helemaal niet zo vaak tegenkomt. Veel plezier toegewenst met het bereiden van spaghetti met verse kruiden! Buon appetito!

Op zoek naar meer inspiratie..? Bekijk dan ons volledige overzicht met spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

2 tenen knoflook

2 takjes rozemarijn

10 blaadjes salie

10 takjes basilicum

10 takjes verse peterselie

1 bakje bieslook

Vers gemalen peper

Zeezout

200g spaghetti

Olijfolie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de teen knoflook en snij de knoflook in de kleine stukjes. Snij vervolgens ook alle verse kruiden zo fijn als mogelijk. Meestal als ik kruiden snij, dan begin ik met het heel fijn snijden en daarna hak ik de kruiden met een groot scherp mes verder fijn.

Bereiding

1Breng een pan water aan de kook. Als het water kookt, doe je de spaghetti in de pan samen met een kleine eetlepel zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'.

2Terwijl je de spaghetti kookt, maak je ook de olie van verse kruiden. Eigenlijk is de bereiding van de olie met kruiden super eenvoudig. Bedek de bodem een grote koekenpan met olijfolie en doe alle verse kruiden met uitzondering van de peterselie in de pan. Verwarm de olijfolie langzaam en als deze begint te borrelen, dan zet je het vuur op zacht. Blijf de olie met verse kruiden goed in de gaten houden en vooral ook roeren om te voorkomen dat de inhoud van de pan aanbrandt. Met name knoflook kan erg bitter gaan proeven als deze te hard gaat.

3Zodra de spaghetti de gewenste textuur heeft, giet je deze af en doe je de pasta direct in de pan bij olijfolie met kruiden en voeg ook de peterselie toe. Roer de spaghetti goed door de olie, zodat de olijfolie de spaghetti bedekt met een mooi dun laagje olijfolie. Dien de spaghetti met verse kruiden op in een diep bord. Garneer met nog wat peterselie en bieslook. Geniet van dit heerlijke recept van spaghetti met verse kruiden. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

SiGNe

juli 27, 2015

Bij dit recept is de kwaliteit van de ingrediënten zeer belangrijk.
De pasta zelf speelt uiteraard de hoofdrol, moet je niet maken met Honig of Grand Italia maar met goede Italiaanse grano duro (dürüm”)pasta’s die met een bronzen mal gemaakt zijn: de “Gragnano” methode.
De Cecco is bijv een merk dat je (gelukkig) tegenwoordig ook gewoon bij de supermarkt kan kopen, dan heb je tenminste ook eens door wat “Al dente” nu eigenlijk betekent.
Er zijn nog wel betere merken te krijgen ook maar dan kom je al snel uit bij de Italiaanse traiteur/specialist.

Ook voor de olijfolie geldt, hoe beter de kwaliteit, hoe beter het gerecht.
Koop een goede bij een traitteur en niet de standaard bertolli (geen extra virgine, die kan je niet verhitten).

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.