Spaghetti met Gorgonzola en worst

Spaghetti met Gorgonzola en worst Spaghetti met Gorgonzola en worst 0 0 5 0

maart 25, 2015

Spaghetti met Gorgonzola en worst

Over spaghetti met Gorgonzola en worst

Spaghetti met Gorgonzola en worst is een lekker stevig spaghetti recept. In dit recept maak je met een paar eenvoudige ingrediënten een heerlijk spaghetti recept waar de smaak van af spat. Probeer lekkere gekruide worsten te bemachtigen, want deze geven lekker veel smaak aan de saus. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de witte wijn. De truc is om de wijn een klein beetje aan te bakken in de pan, zodat er aanbaksels ontstaan. En om een ware smaakexplosie te creëren smelt je voordat je de spaghetti opdient de Gorgonzola in de pastasaus. En tot slot, wees vooral niet bang om lekker wat zeezout te gebruiken. Gooi niet in 1x heel veel zout in de pan, maar doe dit beetje bij beetje, zodat je volledig controle hebt over de smaak. Veel succes gewenst met dit lekkere recept voor spaghetti met Gorgonzola en worst. Buon appetito!

Toch op zoek naar een ander spaghetti recept? Bekijk dan ons volledig overzicht met recepten voor spaghetti!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • 10 minuten

    30 minuten

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

2 verse worsten

1 ui

400g gepelde tomaten

50g Gorgonzola

100ml Italiaanse droge witte wijn

Zeezout

Vers gemalen peper

Parmigiano Reggiano

Verse peterselie

Een klont roomboter

Voorbereiding

1Snij het velletje van de worsten open en haal het vlees van de worsten uit het velletje. Verwijder de schil van de ui en snij de ui in stukjes. Snij de Gorgonzola in kleine blokjes en hak de verse peterselie alvast zo fijn als mogelijk.

Bereiding

1Smelt de boter in een koekenpan en als de boter heet is, doe je het vlees van de worst in de pan. Bak de worst hard aan, zodat dit mooi bruin en lekker knapperig wordt. Doe vervolgens ook de ui in de pan en bak de ui een paar minuten mee met de worst. Blus het geheel af met de Italiaanse droge witte wijn. Laat de wijn langzaam inkoken en zorg ervoor dat de wijn zover inkookt dat er aanbaksels ontstaan aan de bodem van de koekenpan.

2Doe de gepelde tomaten in de pan. Schraap de aanbaksels van de witte wijn los en roer deze door de tomatensaus. Breng de tomatensaus gelijk op smaak met vers gemalen peper en een kleine eetlepel zeezout. Geef de tomatensaus de tijd om volop aan smaak te ontwikkelen. Indien je op zondagmiddag pastasaus aan het maken bent en voldoende tijd hebt, kun je de saus gerust een uurtje laten pruttelen. Als je minder tijd hebt, dan laat de saus lekker op smaak koken terwijl je de pasta kookt. De blokjes Gorgonzola doe je overigens pas in de pastasaus vlak voordat je dit gerecht opdient. Zorg ervoor dat de Gorgonzola lekker in de saus smelt. Proef of je tevreden bent over de smaak. Mocht dit nog niet niet het geval zijn dan kun je deze pastasaus met worst en Gorgonzola verder op smaak brengen met wat zeezout.

3Breng een pan water aan de kook voor de pasta. Als het water kookt, doe je de spaghetti in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de spaghetti 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking. Als de spaghetti de juiste textuur heeft, dan giet je de pasta af. Doe de spaghetti gelijk terug in de pan en roer wat van de pastasaus door de spaghetti. Door dit gelijk te doen voorkom je dat de pasta mogelijk gaat plakken.

4Dit recept voor spaghetti met Gorgonzola en worst is nu helemaal klaar. Dien de spaghetti op in een mooi diep pastabord. Schep nog een klein beetje saus over de pasta en maak het gerecht helemaal af door er lekker wat Parmigiano Reggiano overheen te schaven. Voor de finishing touch strooi je er nog wat verse peterselie over ter garnering. Geniet van dit lekkere recept voor spaghetti met Gorgonzola en worst. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.