Spaghetti met rucolapesto

Spaghetti met rucolapesto Spaghetti met rucolapesto 0 0 5 0

maart 20, 2015

Spaghetti met rucolapesto

Over spaghetti met rucolapesto

Spaghetti met rucolapesto is een afgeleide van het bekende Noord-Italiaanse recept voor pasta met pesto. Het traditionele recept voor pesto is gebaseerd op basilicum, pijnboompitjes, Parmagiano Reggiano en Pecorino. In dit recept voor rucolapesto zijn deze ingrediënten vervangen door respectievelijk rucola, hazelnoten en Grana Padano in plaats van Pecorino. Het effect hiervan is dat deze rucolapesto een mooie diepe aardse smaak krijgt. Bovendien krijgt deze pesto meer pit dan de traditionele variant.

Voor de liefhebbers van pesto is het absoluut een keer de moeite waard om van het traditionele recept af te stappen en rucolapesto te omarmen! Geniet van dit lekkere recept voor rucolapesto!

Bekijk meer pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

75g rucola

20g Parmigiano Reggiano

20g Grana Padano

20g hazelnoten

1 teen knoflook

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Voor het maken van spaghetti met rucolapesto begin je natuurlijk met het maken van verse pesto. Om het vijzelen iets lichter te maken, is het slim om de rucola alvast te snijden, de hazelnoten in kleine stukjes te hakken en de Parmigiano Reggiano en Grana Padano lekker fijn te schaven.

Bereiding

1Als de voorbereiding erop zit, doe je de gesneden rucola in de vijzel. Vijzel de rucola net zo lang tot er een smeuïge substantie ontstaat. Vervolgens voeg je ook de het teentje knoflook bij de rucola. Vervolg het vijzelen en als de knoflook en rucola een geheel vormen, doe je ook de hazelnoten in de vijzel. Ga verder met vijzelen en als de hazelnoten niet meer zichtbaar zijn, doe je ook de Parmigiano Reggiano in de vijzel samen met de Grana Padano. Je raadt het al.... Ga wederom verder met vijzelen net zo lang tot dat ook de kaas onderdeel is van de rucolapesto.

2Om de rucolapesto helemaal perfect te krijgen, doe je nu eerst wat olijfolie in de pesto. Roer de olijfolie goed door de rucolapesto. Als de pesto te droog blijft, kun je gerust nog wat olijfolie toevoegen. Als je tevreden bent over de textuur van de rucolapesto, breng je deze verder op smaak met vers gemalen peper en wat zeezout.

3Zet vervolgens een pan water op het vuur en als het water kookt doe je de spaghetti in de pan samen met 1 eetlepel(tje) zeezout. Kook de spaghetti 'al dente'. Als de spaghetti de juiste textuur heeft, giet je deze af en doe je de spaghetti gelijk weer terug in de pan. Om te voorkomen dat de spaghetti gaat plakken, roer je de rucolapesto gelijk door de spaghetti heen.

4De spaghetti met rucolapesto is nu klaar om op te dienen. Serveer de spaghtti met rucolapesto en garneer met wat verse Parmezaanse kaas. En aangezien je zowel Parmigiano Reggiano als Grana Padano hebt, kun je zelf kiezen! Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor spahetti met rucolapesto!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.