Spaghetti met walnootpesto

Spaghetti met walnootpesto Spaghetti met walnootpesto 0 0 5 0

maart 22, 2015

Spaghetti met walnootpesto

Over spaghetti met walnootpesto

Spaghetti met walnootpesto is een recept wat is gebaseerd op het traditionele recept voor spaghetti met pesto. Inmiddels zijn er veel recepten voor pesto welke zijn afgeleid van het oorspronkelijke recept voor Pesto alla Genovese, in Nederland beter bekend als groene pesto. Vaak zijn in de afgeleide versies de blaadjes basilicum vervangen door een andere groente of kruid zoals peterselie, rucola, courgette en brocoli. In dit recept wordt dit totaal buiten beschouwing gelaten en speelt juist de walnoot de hoofdrol. Hierdoor krijg je een lekkere notige pesto welke ook perfect combineert met langere soorten pasta zoals spaghetti, linguine en pappardelle. Veel plezier met het bereiden van walnootpesto en buon appetito!

Op zoek naar meer lekkere spaghetti recepten..? Bekijk dan het volledige overzicht spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

100g walnoten in de schil

2 tenen knoflook

40g Parmigiano Reggiano

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

Verse peterselie

Voorbereiding

1Kraak de walnoten en sorteer de stukjes noot. Haal de knoflook uit de schil en snij de Parmigiano Reggiano in kleine blokjes, dit maakt het namelijk makkelijker om te vijzelen. Hak de peterselie zo fijn als mogelijk. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Voorbereiding

1Leg de walnoten op een ovenplaat en zet deze voor de duur van 5 minuten in de oven. Laat de walnoten daarna even afkoelen en doe deze daarna in een vijzel. Pers de knoflook ook uit boven de vijzel. Vervolgens begint het echte werk, namelijk het vijzelen.

2Vijzel de walnoten en de knoflook net zo lang tot dat er een mooie gladde substantie ontstaat. Voeg vervolgens de Parmigiano Reggiano toe en ga verder met vijzelen. Als deze ingrediënten eveneens een mooi geheel vormen, voeg je wat olijfolie toe van goede kwaliteit. Als je tevreden bent over de textuur van de walnoot pesto, breng je deze tenslotte op smaak met vers gemalen peper en wat zeezout. De walnootpesto is nu klaar, tijd om de spaghetti te koken.

3Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Als het water kookt, doe je de spaghetti in de pan samen met een kleine eetlepel zeezout. Kook de pasta 'al dente', dit betekent dat deze beetgaar is en nog een lekkere bite heeft. Als de spaghetti klaar is, giet je deze af in een vergiet en doe je de pasta terug in de pan. Roer gelijk de walnootpesto door de spaghetti om te voorkomen dat deze gaat kleven.

4De spaghetti met walnootpesto is nu klaar tijd om op te dienen. Serveer dit gerecht in mooi diepe pastaborden, schenk er nog een klein beetje olijfolie overheen en garneer met wat verse peterselie. Het is natuurlijk toegestaan om ook Parmigiano Reggiano over dit gerecht te schaven. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor spaghetti met walnootpesto, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.