Spaghetti met stoofvlees

Over spaghetti met stoofvlees
Spaghetti met stoofvlees is ook zo'n lekker spaghetti recept voor in de winter. Stevige pasta met een authentieke smaak. De smaak van de pastasaus en het stoofvlees wordt opgebouwd door de witte wijn en de bouillon. In Italië wordt deze bereidingswijze 'Ragu' genoemd. En Ragu is dus eigenlijk niks anders dan een stoofpotje en wordt geserveerd met pasta. Veel plezier toegewenst met dit lekkere recept voor spaghetti met stoofvlees. Buon appetito!
Op zoek naar meer spaghetti recepten..? Bekijk dan het complete overzicht met alle spaghetti recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 3 hrs 30 mins
- Hoeveelheid: spaghetti recept voor 4 personen
Ingrediënten
500g stoofvlees (sukade of runderlappen)
400ml vleesbouillon (rund of kalf)
400ml Italiaanse droge witte wijn
Voorbereiding
1Snij het stoofvlees in kleine dobbelsteentjes van 2 bij 2 centimeter. Haal de schil van de ui en de knoflook en snij deze in kleine stukjes. Schil de wortel, was de stengel bleekselderij en snij ook deze ingrediënten in kleine stukjes. Verwarm de bouillon, onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar kalfsbouillon, maar runderbouillon is ook erg lekker.
Bereiding
1Verwarm een dikke klont boter in een koekenpan. Als de boter gloeiend heet is, doe je het stoofvlees in de pan. Bak het stoofvlees hard aan. Je zult merken dat het vlees erg veel vocht los laat. Bak het vlees net zo lang tot dat al het vocht uit de pan is verdwenen en er aanbaksels ontstaan in de pan. Dit is het moment waarop je ook de ui, knoflook, wortel en bleekselderij in de pan doet. Bak deze ingrediënten ongeveer 5 minuten mee met het stoofvlees.
2Na 5 minuten doe je de witte wijn in de pan samen met de bouillon en de eetlepels tomatenpuree. Voeg een eetlepel zeezout toe en maal flink wat peper in de pan. Verwarm de inhoud van de pan tot deze bijna kookt, dan doe je de deksel op de pan en draai je het vuur op laag. Het stoofvlees moet nu 3 uur zachtjes op het vuur staan. Controleer het stoofvlees regelmatig en roer het dan goed door.
3Na 3 uur pruttelen is het stoofvlees zo zacht dat dit uit elkaar valt. Indien er nog veel vocht in de pan zit en er nog niet echt sprake is van saus, dan doe je de deksel van de pan, zodat het overtollige vocht kan verdampen. Als de saus helemaal is ingedikt, proef je of je tevreden bent over de smaak. Om de saus hoger op smaak te krijgen, kun je gerust extra zeezout toevoegen. Eventueel kun je ook nog overwegen om 1 eetlepel extra tomatenpuree toe te voegen.
4Als de smaak van het stoofvlees perfect is, begin je met het koken van de spaghetti. Breng een pan water aan de kook en doe de spaghetti in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Als de spaghetti de juiste textuur heeft, giet je de pasta af en doe je deze terug in de pan. Roer gelijk het stoofvlees door de spaghetti, hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken.
5Dit recept voor spaghetti met stoofvlees is nu helemaal klaar. Dien de pasta om, schep nog een klein beetje stoofvlees met saus er overheen en schaaf er lekker wat Parmezaanse kaas op. Geniet van dit lekkere recept voor spaghetti met stoofvlees. Buon appetito!
Gerelateerde recepten
2 Reviews
Dorien
juli 31, 2020
Erg lekker receptje! Met weinig ingrediënten een smaakbommetje
Janke
mei 11, 2021
Smaakvol maar te zout, volgende keer zal ik de hoeveelheid zout halveren