Spaghetti met worst
Over spaghetti met worst
Spaghetti met worst is een heerlijk spaghetti recept vol met smaak. Zorg er wel voor dat je lekkere verse worsten haalt bij een goede slager voor het beste resultaat. Verder tilt het Spaanse pepertje dit gerecht naar een hoger plan en wees ook vooral niet te zuinig met zeezout en verse gemalen peper. Doseer dit natuurlijk wel en proef iedere keer dat je wat toevoegt. Geniet van dit lekkere recept voor spaghetti met worst!
Eet je vandaag toch geen spaghetti met worst en ben je op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan ons overzicht met al onze spaghetti recepten!!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 20 mins
- Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Het bereiden van spaghetti met worst begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Snij het velletje van de verse worsten open en haal het vlees van de worsten eruit. Verwijder de schil van de sjalot en knoflook en snij beide in kleine stukje. Verwijder de bovenkant en de onderkant van de Spaanse peper en snij het midden in kleine stukjes. Laat de zaadjes zitten als je van heel pittig houdt. Hak de verse peterselie zo fijn mogelijk.
Bereiding
1Smelt de boter en olijfolie samen in de koekenpan. Als de boter en de olijfolie mooi goud bruin zijn en het schuim is verdwenen, doe je het vlees van de worsten in de pan. Bak de worst hard aan zodat de worst aan de buitenkant lekker knapperig wordt. Vervolgens doe je ook de sjalot, knoflook, Spaanse peper en oregano in de pan. Laat de ingrediënten ongeveer 2 tot 3 minuten mee bakken met de worst.
2Voeg nu ook de gepelde tomaten bij het vlees van de worsten en alle overige ingrediënten. Breng het geheel op smaak met zeezout en vers gemalen peper. Alle ingrediënten voor de spaghetti met worst zitten nu in de pan. Zet het vuur op zacht en laat de inhoud van de pan zachtjes pruttelen.
3Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti. Als het water kookt, doe je de spaghetti in de pan samen met wat zeezout. Kook de spaghetti 'al dente', dit betekent dat spaghetti nagenoeg gaar is met een lekkere bite. Zodra de spaghetti de juiste textuur is, giet je deze af in een vergiet. Doe de spaghetti terug in de pan en roer hier gelijk wat van de tomatensaus met worst door heen. Door wat saus door de spaghetti te roeren, voorkom je dat de pasta gaat plakken. Doe ook de verse peterselie in de pan en roer deze ook door de spaghetti met worst.
4De spaghetti met worst is nu helemaal klaar. Dien de spaghetti op en garneer met nog wat verse peterselie en schaaf hier flink wat Parmigiano Reggiano overheen. Geniet van dit lekkere recept voor spaghetti met worst, buon appetito!
Emile
oktober 4, 2020
Deze hap eens geprobeerd maar wat is dit vreselijk lekker en binnen no- time gemaakt,fantastisch.