Spaghetti rucola tomaat

Spaghetti rucola tomaat Spaghetti rucola tomaat 0 0 5 0

maart 21, 2015

Spaghetti rucola tomaat

Over spaghetti rucola tomaat

Spaghetti met rucola en tomaat is een lekker receptje met louter verse ingrediënten. Het enige wat in dit recept wordt gekookt is de spaghetti. Hierdoor houden de rucola, tomaat en buffelmozzarella die lekkere verse bite waar deze ingrediënten om bekend staan. Voor dit recept voor spaghetti met rucola en tomaat is het wel van belang om olijfolie van goede kwaliteit te gebruiken. Dit tilt het recept naar een hoger plan. Nog een tip, wees vooral niet zuinig met het zeezout en de vers gemalen peper. Geniet van dit lekkere recept voor spaghetti met rucola en tomaat! Buon appetito!

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan ons overzicht met alle spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

75g rucola

250g cherrytomaatjes

125g buffelmozzarella

Olijfolie van goede kwaliteit

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Het bereiden van spaghetti met rucola en tomaat is erg simpel en het aantal handelingen hierdoor beperkt. Snij de cherrytomaatjes in 8 stukjes per tomaatje en snij de buffemozzarella in kleine blokjes.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur voor het koken van de spaghetti. Als het water kookt doe je de spaghetti in de pan samen met wat zeezout. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Tijdens het koken van de spaghetti heb je voldoende tijd om de andere handelingen voor dit recept uit te voeren.

2Doe de rucola in een grote schaal samen met de stukjes tomaat en de blokjes buffelmozzarella. Voeg wat olijfolie toe en breng het geheel op smaak met zeezout en vers gemalen peper.

3Als de spaghetti de gewenste textuur heeft, giet je deze af en doe je de spaghetti gelijk weer in de pan. Voeg gelijk een beetje olijfolie toe en roer deze door spaghetti om plakken te voorkomen. Voeg nu ook het mengsel van rucola en tomaat bij de spaghetti en roer alle ingrediënten goed door elkaar. De spaghetti met rucola en tomaat is nu helemaal klaar. Geniet van dit lekkere recept voor spaghetti met rucola en tomaat! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.