Spaghetti champignons

Spaghetti champignons Spaghetti champignons 5 0 5 3

maart 21, 2015

Spaghetti champignons

Over spaghetti met champignons

Spaghetti champignons is een lekker recept waarin champignons de hoofdrol speelt. In dit recept voor Spaghetti champignons worden de champignons op 2 manieren gebruikt. De eerste bereiding is op de afbeelding duidelijk zichtbaar, namelijk gebakken en op smaak gebracht met wat zeezout en vers gemalen peper. De tweede bereiding is voor het oog wat minder zichtbaar. De champignons zijn namelijk helemaal fijn gehakt en vervolgens gebakken in een andere pan met de andere ingrediënten. Tijdens het bakken laten de champignons wat vocht los. Zodra je de room toevoegt, gaat dit vocht samen met de room waardoor er een uitgesproken champignonsmaak ontstaat. Eigenlijk zou dit gerecht ook Spaghetti Champignons op 2 manieren moeten eten.

Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor Spaghetti Champignons! Op zoek naar meer lekkere spaghetti recepten? Bekijk dan onze pagina met alle spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 10 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

250g champignons

1 teen knoflook

1 sjalot

100g Prosciutto

200ml room, Panna van Chef

Vers gemalen peper

Zeezout

Verse peterselie

2 eetlepels olijfolie

Een dikke klont boter

Voorbereiding

1Voor dit recept voor Spaghetti Champignons begin je logischerwijs met het schoonmaken van de champignons. Als de champignons schoon zijn, snij je 125 gram in kwartjes en de overige 125 gram hak je zo fijn als mogelijk. Als het goed is, ligt er nu een grote stapel champignon kruimels voor je.

2Verder snij de je Prosciutto in kleine stukjes en nadat je de schil hebt verwijderd van de knoflook en sjalot doe je hiermee hetzelfde. Hak ook de verse peterselie zo fijn als mogelijk.

Bereiding

1Zet een pan met water op het vuur voor het koken van de spaghetti. Het koken van de spaghetti duurt iets langer dan de overige bereiding voor het recept Spaghetti Champignons. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Zodra de spaghetti in de pan zit, ga je verder met de saus.

2Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de Prosciutto in 2 tot 3 minuten lekker knapperig. Zodra dit het geval is, smelt je in een andere koekenpan een dikke klont boter. Als de boter een mooie goud bruine kleur heeft en niet meer schuimt, doe je in de pan met Prosciutto de sjalot, knoflook en de gehakte kruimels champignons en in de andere pan de kwartjes champignons. In beide koekenpannen voeg je nu zeezout en vers gemalen peper toe om de champignons op smaak te brengen.

3Na wederom 2 tot 3 minuten voeg je ook de room in de koekenpan met de champignons, Prosciutto, knoflook en sjalot. Verwarm de room, maar zorg ervoor dat de room niet kookt. Proef de saus en voeg eventueel nog een klein beetje zeezout toe voor de smaak. Proef ook de champignons in de andere koekenpan. Als het goed is, zijn deze inmiddels ook mooi gaar en hebben een heerlijke smaak.

4Als de spaghetti lekker 'al dente' is en nog een beetje bite heeft, is de spaghetti klaar. Dit is het moment om de spaghetti met champignons te construeren. Giet de spaghetti af, doe deze terug in de pan en roer gelijk wat van de champignon saus door de spaghetti. Hiermee voorkom je de dat deze gaat plakken. Roer tevens de gehakte verse peterselie door de Spaghetti Champignons.

5Dien de Spaghetti Champignons nu op en strooi de gebakken champignons over het gerecht. Als je nog wat verse peterselie over hebt, kun je de Spaghetti Champignons extra mooi maken door nog wat peterselie te gebruiken als garnering. Spaghetti Champignons is nu helemaal klaar! Geniet van dit lekkere recept voor Spaghetti Champignons, buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Cas

april 13, 2022

Heerlijk!!

victorine

maart 19, 2022

ben het aan het proberen

Annelies

juli 27, 2019

Erg lekker gerecht

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.