Spaghetti met tomatensaus

Spaghetti met tomatensaus Spaghetti met tomatensaus 5 0 5 2

maart 25, 2015

Spaghetti met tomatensaus

Over spaghetti met tomatensaus

Spaghetti met tomatensaus vindt eigenlijk iedereen lekker en wordt in Nederland veel gegeten. Alleen spaghetti met tomatensaus wordt wordt nog lekkerder als deze niet uit een pakje, zakje of potje komt, maar gewoon helemaal zelf wordt gemaakt. Kies voor de juiste ingrediënten om zeker te weten dat je het lekkerste resultaat hebt. Voor de gepelde tomaten ga ik zelf altijd naar de Italiaanse delicatessenwinkel om een blikje van het merk Mutti te scoren. Het is natuurlijk toegestaan om ook gewoon je eigen tomaten te pellen. Aangezien de slager bij ons in de buurt heerlijke verse worsten heeft, zijn deze ook graag geziene gasten in de tomatensaus. Doordat de worsten van zichzelf al super veel smaak hebben, wordt de smaak van de tomatensaus nog intenser. En wat tot slot zeker niet mag ontbreken aan de saus is voldoende zeezout, dit maakt of breekt het succes van je tomatensaus, dus probeer gerust om lekker wat toe te voegen.

Op zoek naar meer lekere spaghetti recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

Ingrediënten

200g spaghetti (De Cecco)

2 verse worsten

1 sjalot

1 teen knoflook

1 eetlepel Italiaanse kruiden

400g gepelde tomaten (Mutti)

Zeezout

Vers gemalen peper

Parmigiano Reggiano

Verse peterselie

10g boter

2 eetlepels olijfolie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de sjalot en snij de sjalot in kleine stukjes. Haal ook de schil van de knoflook en snij deze zo fijn als mogelijk. Snij het velletje van de worsten open en haal het vlees hieruit.

Bereiding

1Verwarm in een koekenpan de boter samen met de olijfolie. Als de olijfolie heet is, doe je het vlees van de worsten in de pan. Bak het vlees van de worsten lekker bruin en knapperig. Naarmate het gehakt bruiner en knapperiger is, krijgt dit veel meer smaak. Zodra dit het geval is, doe je de sjalot, knoflook en Italiaanse kruiden in de pan. Bak deze ingrediënten 2 tot 3 minuten mee met het worstvlees.

2Doe de gepelde tomaten in de pan en voeg gelijk een zeezout en vers gemalen peper toe. Geef de tomatensaus ongeveer 15 minuten de tijd om maximaal aan smaak te ontwikkelen. Tijdens deze 15 minuten heb je mooi de gelegenheid om de spaghetti te koken.

3Breng een pan water aan de kook en doe de spaghetti hierin samen met een eetlepel zeezout. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar spaghetti van het merk De Cecco, Barilla is overigens een prima alternatief. Kijk op de verpakking hoe je de spaghetti lekker 'al dente' kan bereiden, maar vergeet ook zeker niet te proeven of de pasta de juiste textuur heeft. Zodra dit het geval is, giet je de spaghetti af en doe je deze terug in de pan. Roer de tomatensaus gelijk door de spaghetti om te voorkomen dat deze niet gaat plakken.

4Dit recept voor spaghetti met tomatensaus is nu helemaal klaar. Dien de spaghetti op in een pastabord en strooi hier rijkelijk Parmagiano Reggiano overheen. En omdat het oog natuurlijk ook wat wil, garneer je de spaghetti met tomatensaus met wat verse peterselie. Geniet van dit lekkere recept voor spaghetti met een smaakvolle tomatensaus. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Ria

juni 26, 2023

Wat voor soort worst bedoeld u, runder- of varkensworst?

Barbara

oktober 16, 2018

Maak deze nu regelmatig. Zo veel beter dan hoe ik spaghetti op zijn ‘Nederlands’ gewend was en zo lekker makkelijk!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.