Spaghetti met witte wijn en prei

Spaghetti met witte wijn en prei Spaghetti met witte wijn en prei 0 0 5 0

maart 24, 2015

Spaghetti met witte wijn en prei

Over spaghetti met witte wijn en prei

Spaghetti met saus van witte wijn en prei is een bijzonder spaghetti recept wat je niet iedere dag tegenkomt. Bovendien is dit recept eenvoudig te maken en uitermate geschikt als snelle maaltijd. De witte wijn, prei en verse worsten nemen de hoofdrol op zich in dit recept. De wijn is de alles bepalende smaak en moet worden gebalanceerd door zeezout en peper toe te voegen. De prei zorgt ervoor dat saus een mooie stevige textuur krijgt en daarnaast geeft de prei een lekker romig effect. Veel plezier toegewenst met dit rustieke recept voor spaghetti met witte wijn en prei! Buon appetito!

Op zoek naar meer spaghetti recepten..? Bekijk dan het volledige overzicht met alle recepten voor spaghetti!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 20 minuten
  • 10 minuten

    20 minuten

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

1 ui

1 teen knoflook

1 prei

250ml Italiaanse droge witte wijn

Zeezout

Vers gemalen peper

2 verse worsten

Verse peterselie

Parmigiano Reggiano

10g boter

Voorbereiding

1Haal de schil van de ui en de knoflook en snij beide ingrediënten in stukken. Snij het velletje van de worsten open en haal het worstvlees eruit. Snij de prei in dunne ringen en was deze vervolgens grondig schoon.

Bereiding

1Verwarm de boter in een koekenpan en als de boter heet is, doe je het vlees van de worsten in de pan. Bak de worsten hard aan, zodat deze snel bruin en knapperig worden. Draai het vuur daarna op zacht en begin met de saus van prei en witte wijn.

2Verwarm ook wat boter in een andere koekenpan, maar doe hier de ui en knoflook in. Fruit beide ingrediënten ongeveer 2 minuten. Daarna doe je ook de prei erbij samen met vers gemalen peper en zeezout. Bak de prei 5 minuten mee en blus de inhoud van de koekenpan af met de witte wijn.

3Laat de koekenpan op ongeveer 70% van het vermogen staan, zodat de prei snel gaar kookt en de witte wijn langzaam inkookt. Als de wijn nagenoeg niet meer aanwezig is, haal je de pan van het vuur. Doe de inhoud van de koekenpan in een staafmixer of keukenmachine. Zet het apparaat aan, zodat er een mooie gladde saus ontstaat van de wijn en de prei. Proef de saus vervolgens en desgewenst kun je nog extra peper en zeezout toevoegen voor meer smaak.

4Zodra je met de saus begint, zet je de alvast een pan water op voor de spaghetti. Als het water kookt, doe je de pasta in de pan en voeg ook gelijk een eetlepel zeezout toe. Kook de spaghetti 'al dente', beetgaar, dit betekent dat de pasta nog een lekkere bite heeft. Zodra de textuur van de spaghetti goed is, giet je de pasta af en doe je deze weer in de pan. Doe eerste de worst met het vet uit de pan bij de spaghetti en roer daarna ook de saus van de witte wijn en prei er doorheen. Hierdoor voorkom je dat de spaghetti gaat plakken.

5Dit recept voor spaghetti met witte wijn en prei is nu helemaal klaar. Serveer de spaghetti en garneer met wat verse peterselie. Schaaf er nog wat verse Parmigiano Reggiano overheen en aanvallen maar. Geniet van dit lekkere recept voor spaghetti met witte wijn en prei. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.