Spaghetti gehakt

Over spaghetti met gehakt
Als je op zoek bent naar een lekker stevig spaghetti recept met krachtige vlees smaak, dan is spaghetti met gehakt het perfecte recept. Spaghetti met gehakt wordt gemaakt met nagenoeg dezelfde ingrediënten als Ragu alla Bolognese. Stiekem is in dit recept voor spaghetti met gehakt geprobeerd om dezelfde smaak te krijgen als voor Ragu alla Bolognese, maar dan in een veel kortere bereidingstijd. En eerlijk is eerlijk, het resultaat is heerlijk! Ragu alla Bolognese heeft normaliter een bereidingstijd van minimaal 3 uur. Dit recept voor spaghetti met gehakt zet je in minder dan 45 minuten op tafel, maar de smaak doet bijna niet onder voor een echte Ragu.
Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor spaghetti met gehakt! Toch op zoek naar een ander lekkere recept met spaghetti..? Bekijk dan al onze spaghetti recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 30 mins
- Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Om dit recept voor spaghetti met gehakt klaar te maken is het aan te raden om eerst alle ingrediënten te snijden en klaar te zetten. Begin daarom met het schillen van de wortel, het wassen van de bleekselderij en het verwijderen van de schil van de ui en de knoflook. Daarna snij je deze ingrediënten zo fijn en klein mogelijk. Hak de peterselie helemaal fijn. Verwarm ook alvast de bouillon.
Bereiding
1Verwarm de boter en de olijfolie samen in een koekenpan. Zodra de boter en de olijfolie samen een mooie goud bruine combinatie vormen, doe je het gehakt in de pan. Bak het gehakt hard aan, zodat dit snel bruin en knapperig wordt. Probeer het gehakt wat aanbaksels achter te laten in de pan. De aanbaksels geven namelijk super veel smaak aan de saus waardoor dit recept voor spaghetti met gehakt nog lekkerder wordt.
2Als het gehakt mooi bruin en knapperig is, doe je ook de wortel, bleekselderij, knoflook, ui en oregano in de pan. Bak deze ingrediënten ongeveer 2 tot 3 minuten mee met het gehakt. Blus dan het geheel af met de rode wijn. Als de rode wij een klein beetje is geabsorbeerd voeg je ook de bouillon en de tomatenpuree bij het gehakt en de overige ingrediënten. Breng de saus voor de spaghetti met gehakt veder op smaak met wat zeezout en vers gemalen peper. Zet de saus voor de spaghetti met gehakt nu op een laag vuurtje zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen. Je zult merken dat de saus beetje bij beetje indikt als je dit wat tijd geeft.
3Het laten indikken van de saus voor de spaghetti met gehakt geeft je mooi de gelegenheid om ook de pasta te koken. Zet een pan water op het vuur en als het water kookt doe je de spaghetti in de pan met wat zeezout. Bereid de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Al dente houdt in dat de spaghetti nog wat bite heeft en niet helemaal gaar is gekookt
4Probeer het zo te timen dat de saus voor de spaghetti met gehakt helemaal is ingedikt op het moment dat de spaghetti 'al dente' is. Als de spaghetti de juiste textuur heeft, giet je deze af in een vergiet. Doe de spaghetti terug in de pan en voeg de gehaktsaus samen met de verse peterselie bij de pasta. Roer het geheel gelijk goed door om te voorkomen dat de spaghetti begint te plakken. De spaghetti met gehakt is nu helemaal klaar.
5Serveer de spaghetti met gehakt op een bord. Als je nog wat gehaktsaus over hebt, kun je nog een klein beetje saus over de spaghetti doen. Hetzelfde geldt voor de peterselie, indien je nog wat over hebt kun je deze gebruiken om het bord mee te garneren. Bestrooi de spaghetti met gehakt tot slot rijkelijk met Parmigiano Reggiano! Geniet van dit lekkere recept spaghetti met gehakt, buon appetito!