Pittige spaghetti

Pittige spaghetti Pittige spaghetti 5 0 5 3

juli 12, 2015

Pittige spaghetti

Over pittige spaghetti

Pittige spaghetti is echt zo'n lekker recept voor de liefhebbers van tomatensaus met veel vlees en logischerwijs een lekkere pittige smaak. De pancetta en de salami zorgen ervoor dat de pastasaus een lekkere zoute smaak krijgt. De Spaanse peper doet wat er van een Spaanse peper wordt verwacht, namelijk scherpte toevoegen. Een Spaanse peper kan overigens erg verraderlijk zijn. De ene Spaanse peper is namelijk scherper dan de andere en zelfs als je de zaadlijsten en de zaadjes verwijderd, weet je toch nog niet altijd hoe scherp deze daadwerkelijk gaat worden. Kortom, wees voorzichtig met Spaanse peper en geniet van deze lekkere pittige spaghetti! Buon appetito!

Meer recepten met spaghetti in de hoofdrol zijn te vinden op onze pagina met spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: Spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

1 ui

1 teen knoflook

1 Spaanse peper

100g pancetta

100g salami

100ml Italiaanse rode wijn

400g gepelde tomaten

5 eetlepels tomatenpuree

Zeezout

Vers gemalen peper

Parmigiano Reggiano

Verse peterselie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de ui en de teen knoflook en snij deze ingrediënten in kleine stukjes. Snij de bovenkant van de Spaanse peper eraf en snij de Spaanse peper fijn. Laat de zaadlijsten en de zaadjes gewoon zitten, dit recept heet natuurlijk niet voor niets pittige spaghetti. Snij de pancetta in dunne flintertjes en de salami in plakjes. Dit waren de voorbereidingen voor pittige spaghetti.

Bereiding

1Doe de pancetta in een koekenpan zonder olijfolie of boter. Zet de pan op het vuur en bak de pancetta uit in het eigen vet. Bak de pancetta net zo lang tot deze lekker knapperig is, zodoende krijgt de pittige spaghetti de meeste smaak.

2Daarna doe je ook de salami in de pan. Bak de salami tot dat het wit van de salami niet meer zichtbaar is. Dit duurt slechts een paar minuten. Vervolgens doe je ook de ui, knoflook en Spaanse peper in de pan. Fruit deze ingrediënten voor de duur van 2 tot 3 minuten, hierdoor komt de smaak goed los.

3Blus de inhoud van de pan af met de rode wijn. Laat de rode wijn zachtjes inkoken tot de wijn helemaal is ingekookt. De smaak van de wijn trekt hierdoor helemaal in de het vlees en de andere ingrediënten die in de pan liggen.

4Nu is het tijd om de gepelde tomaten en de tomatenpuree in de pan te doen. Roer de inhoud van de pan door de gepelde tomaten, zodat er een mooie tomatensaus ontstaat. Voeg gelijk wat peper en zeezout toe om de saus gelijk op smaak te brengen.

5Laat de saus voor dit recept voor pittige spaghetti nu lekker pruttelen op het vuur. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kun je de saus minimaal 10 minuten tot maximaal een uur op het vuur laten staan. Kies je ervoor om de saus langere tijd op het vuur te laten staan, doe dan wel de deksel op de pan, anders kookt de saus te ver in.

6Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti. Als het water kookt, doe je eerste een eetlepel zeezout in het water en daarna de spaghetti. Kook de pasta 'al dente' en als deze de juiste textuur heeft, dan giet je de spaghetti af in een vergiet. Doe de spaghetti terug in de pan en roer er gelijk wat tomatensaus doorheen. Dit voorkomt dat de spaghetti gaat plakken.

7Serveer de pittige spaghetti in diepe pastaborden en schep er nog een klein beetje saus overheen. Schaaf er lekker wat Parmigiano Reggiano overheen en garneer tot slot met nog een beetje peterselie. Geniet van dit lekkere recept voor pittige spaghetti. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Loes

december 2, 2016

Vanavond dit recept gevolgd en HEERLIJK gegeten!

Loes

december 2, 2016

Vanavond gegeten, HEERLIJK!!

We hebben gesmuld.

Samantha

september 6, 2016

i love it!!!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.