Spaghetti met zwarte olijven

Spaghetti met zwarte olijven Spaghetti met zwarte olijven 0 0 5 0

maart 20, 2015

Spaghetti met zwarte olijven

Over spaghetti met zwarte olijven

Spaghetti met zwarte olijven is weer een lekker pasta recept. De basis is een eenvoudige tomatensaus maar de zwarte olijven geven dit pasta gerecht een karakteristieke smaak. Het kort meebakken van de zwarte olijven is essentieel om ervoor te zorgen dat de tomatensaus een intensere smaak krijgt. In ieder geval heel veel plezier met het bereiden van spaghetti met zwarte olijven. Salute!

Meer lekkere recepten vind je tussen al onze Italiaanse recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 25 mins
  • 5 mins

    25 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

1 teen knoflook

1 sjalotje

3 eetlepels olijfolie

2 handjes zwarte olijven zonder pit

400g gepelde tomaten

20 blaadjes basilicum

Zeezout

Vers gemalen peper

Verse peterselie

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij het sjalotje en de knoflook zo fijn mogelijk. Snij ook de peterselie alvast en schaaf de Parmigiano Reggiano. Door ook alvast de peterselie en de Parmigiano Reggiano voor te bereiden, kun je de spaghetti met zwarte olijven lekker snel opdienen, zodra de saus en de spaghetti klaar is.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Zodra de olijfolie gloeiend heet is, fruit je het sjalotje en de knoflook ongeveer 2 minuten. Vervolgens bak je de zwarte olijven een minuutje zachtjes mee. Door de zwarte olijven een beetje mee te bakken komt de smaak van de olijven alvast een beetje los. Dit komt de smaak van de tomatensaus alleen maar ten goede.

2Vervolgens doe je de gepelde tomaten in de pan en roer je het geheel goed door. Kneus de blaadjes basilicum en voeg deze eveneens bij de tomatensaus. Breng de saus op smaak door flink zeezout toe te voegen samen met wat vers gemalen peper. Zet het vuur nu op een laag pitje en laat de tomatensaus lekker pruttelen zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.

3Nu is het tijd om ook de spaghetti te bereiden. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Let er op dat je de spaghetti pas in het water doet als het water kookt. Dit is tevens het moment om zeezout aan het water toe te voegen. Als je het gevoel hebt, dat de spaghetti 'al dente' is, proef je de spaghetti natuurlijk eerst even om te controleren of dit daadwerkelijk het geval is.

4Giet de spaghetti af en doe deze terug in de pan. Roer gelijk wat tomatensaus door de spaghetti om te voorkomen dat deze gaat plakken. Zorg ervoor dat de spaghetti lichtjes is bedekt met de tomatensaus en dien deze dan op in diepe borden. Schep nog een klein beetje saus over de spaghetti en maak het gerecht af door er gelijk wat Parmigiano Reggiano over heen te strooien en te garneren met verse peterselie. Spaghetti met zwarte olijven is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.