Snelle en simpele spaghetti

Snelle en simpele spaghetti Snelle en simpele spaghetti 5 0 5 4

maart 17, 2017

Snelle en simpele spaghetti

Snelle en simpele spaghetti

Het komt niet vaak voor, maar soms zijn er van die dagen dat ik eigenlijk geen zin heb om te koken. Een van de recepten waar ik dan op kan terugvallen, is dit recept voor snelle en simpele spaghetti. Er zijn een paar situaties waarin ik dit recept erbij pak, namelijk als ik 's avonds weinig tijd heb, voordat ik ga sporten. Of wanneer ik in het weekend nog geen boodschappen heb gedaan en de ingrediënten voor dit recept toch al in de kast liggen. En o ja, heel sporadisch komt het ook nog wel eens voor een dag in het weekend een brakke dag is. Ook dan is dit recept snel, simpel en vooral erg lekker met een heleboel Parmezaanse kaas.

Het leuke aan dit spaghetti recept is dat je er vrij weinig ingrediënten voor nodig hebt. Als je een keer geen spaghetti in huis hebt, dan kun je ook gewoon een andere soort pasta gebruiken. Net zo lekker. Een deel van de overige ingrediënten ligt bij veel Nederlanders standaard op de plank. Maar mocht je er echt op uittrekken om deze in huis te halen, doe dan vooral je stinkende best om de lekkerste bij elkaar te sprokkelen. Dus worsten van de slager en niet uit de supermarkt. Gepelde tomaten van een echt Italiaans merk. En een lekker kaasje zoals Parmigiano Reggiano of Pecorino. Ik beloof je succes gegarandeerd! Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g spaghetti

Olijfolie

1 ui

2 worsten van de slager

400g gepelde tomaten

2 eetlepels tomatenpuree

Zeezout

Peper

Parmezaanse kaas

Voorbereiding

1Dit recept voor snelle en simpele spaghetti bestaat uit twee handelingen ter voorbereiding. 1) Verwijder de schil van de ui en snijd deze daarna in kleine stukjes. 2) Snijd het velletje van de worsten open en haal het vlees hieruit.

Bereiding

1Om ervoor te zorgen dat de naam van dit recept ook echt eer aan wordt gedaan, begin je met het opzetten van een pan water voor het koken van de spaghetti.

2Terwijl je het water aan de kook brengt, verwarm je wat olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie heet is, doe je het vlees van de worsten in de pan. Bak het vlees hard aan, zodat dit snel bruin en knapperig wordt.

3Vervolgens doe je ook de ui in de pan bij het vlees. Fruit de ui gedurende zo'n 2 tot 3 minuten. Hierdoor krijgt de ui de mogelijkheid om haar smaak helemaal los te laten.

4Daarna doe je de gepelde tomaten in de pan samen met de tomatenpuree, wat zeezout en wat vers gemalen peper. Plet de gepelde tomaten en roer de inhoud goed door zodat de spaghettisaus ontstaat.

5Als het goed is, kookt het water in de andere pan inmiddels ook. Schep een eetlepel zeezout in het water en doe daarna de spaghetti in de pan. Kook de pasta 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking.

6Giet de spaghetti af en roer de pastasaus er gelijk doorheen. Hiermee voorkom je namelijk dat de pasta gaat plakken. Dit recept voor snelle en simpele spaghetti is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

4 Reviews

Linn

juli 2, 2019

Echt lekker

Tessa

juni 7, 2019

Lekker

jasper

mei 10, 2019

lekker

Kimberly

mei 24, 2017

Lekker

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.