Spaghetti met paprika pesto

Over spaghetti met paprika pesto
Spaghetti met paprika pesto is een van de vele recepten waarin pesto de hoofdrol speelt. Voor dit recept is de paprika eerst geroosterd in de oven, zodat deze een lekkere smaak krijgt. Vervolgens is het een koud kunstje om van die heerlijke geroosterde groene paprika's een lekkere smeuïge pesto te maken. Wees ook vooral niet bang om lekker wat zeezout en vers gemalen peper toe te voegen dit komt de smaak alleen maar ten goede. In dit recept is de paprika pesto gebruikt voor door de spaghetti, maar uit betrouwbare bron weet ik dat dit ook uitstekend samengaat met geroosterd vlees.
Op zoek naar meer culinaire inspiratie..? Bekijk dan ons volledige overzicht met Italiaanse recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 50 mins
- Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de bovenkant van de paprika en zet de paprika op de kop. Hierdoor snij je heel eenvoudig de zijkanten van de paprika met slechts 1 simpele beweging. Doe dit bij beide paprika's zodat je in totaal 6 stukken paprika hebt. Verwijder de schil van de teen knoflook en snij deze in een paar grove stukken. Snij de Parmigiano Reggiano in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiding
1Leg de groene paprika's in een ovenschaal en besprenkel deze met wat olijfolie. Maar er vervolgens verse peper overheen en bestrooi met zeezout. Zet de schaal nu 40 minuten in de oven. Na 40 minuten zijn de paprika's geroosterd. Dep de olijfolie van de paprika's en laat deze even afkoelen.
2Doe de paprika's in een staafmixer/blender/keukenmachine samen met de Parmigiano Reggiano, de knoflook en de pijnboompitten. Zet het apparaat even kort aan, zodat er een gladde pesto ontstaat. Omdat de paprika's in de oven al zijn bestrooid met zout en peper is het verstandig om op dit moment alvast te proeven hoe de smaak van de paprika pesto is. Afhankelijk hiervan bepaal je hoeveel olijfolie, zeezout en vers gemalen peper je nog toevoegt. Voeg deze ingrediënten naar smaak toe om voor een smaakvolle, zachte paprika pesto te komen.
3Tijdens het maken van de paprika pesto kun je het water voor de spaghetti al op zetten. Als het water kookt, doe je de spaghetti in de pan samen met 1 eetlepel zeezout. Kook de spaghetti 'al dente' en giet de pasta dan af. Doe de spaghetti gelijk terug in de pan en roer er wat geroosterde groene paprika pesto doorheen om te voorkomen dat de spaghetti gaat plakken. Dit recept voor spaghetti met paprika pesto is nu helemaal klaar.
4Dien de spaghetti op en garneer met nog wat pijnboompitten en schaaf er nog wat Parmigiano Reggiano overheen. Als laatste leg je nog een blaadje basilicum op het gerecht. Buon appetito!