Italiaanse wortels

Over Italiaanse wortels
Italiaanse wortels zijn heerlijk om in de winter te eten. De kooktechniek die wordt gebruikt voor dit recept heet glaceren wat eigenlijk niets anders is dan een gerecht op een dusdanig wijze bereiden zodat het begint te glanzen. Voor de Italiaanse wortels doen wij dit door de wortels allereerst te schillen en daarna aan te bakken in roomboter en vervolgens te garen in de witte wijn. De Italiaanse wortels zien er daardoor niet alleen schitterende uit, maar hebben bovendien een bijzonder maar heerlijk smaak.
Meer groente recepten vind je in ons completen overzicht met Italiaanse groente recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 20 mins
- Hoeveelheid: wortel recept voor 2 tot 3 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Schil de wortels en snij deze in kleine schijfjes. Snij de rode uien in fijne ringen en de knoflook in grove stukken.
Bereiding
1Smelt de boter in een koekenpan. Glaceer de schijfjes wortel en doe daarna de rode uien en de grove stukken knoflook in de pan. Als de rode ui en de knoflook een mooie bruine kleur hebben, doe je ook de peterselie erbij.
2Tot slot schenk je de witte wijn in de koekenpan en laat je de wortels in ongeveer 20 minuten garen. Binnen een mum van tijd heb je deze zalige Italiaanse wortels bereid! Buon appetito!
Mario
januari 30, 2021
Heerlijk gerecht, alleen de wortelen geglaceerd in olijfolie, niet in boter.
Het recept klein beetje aangepast door rode. ui te vervangen door chalet.
Mijn vrouw was zeer tevreden, mag nu vaker koken van haar.
Al meerdere leuke en lekkere dingen gevonden en geprobeerd.
Ben benieuwd naar hoe je Osso Buco bereid
Gegroet