Spinazie pasta met gorgonzola

Spinazie pasta met gorgonzola Spinazie pasta met gorgonzola 0 0 5 0

maart 21, 2015

Spinazie pasta met gorgonzola

Over spinazie pasta met gorgonzola

Spinazie pasta is verse pasta maar dan 1 niveau hoger. De uitdaging is natuurlijk om mooi groen pasta deeg te maken en dit perfect te bereiden. Het toevoegen van de spinazie welke het groene effect geeft, maakt dit iets moeilijker dan met 'gewone' verse pasta. In dit recept wordt de spinazie pasta gecombineerd met een lekkere romige Gorgonzola saus. Spinazie en pasta zijn nou eenmaal een klassieke combinatie uit de Italiaanse keuken!

Op zoek naar meer pasta recepten? Bekijk dan ons overzicht met alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 40 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 40 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g meel

2 eieren

80g spinazie

2 eetlepels olijfolie

Een beetje zeezout

200g room

100g Gorgonzola

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Verwijder de steeltjes van de spinazie. Doe de spinazie in een (gewone) pan met een paar eetlepels water en wat zeezout. Kook de spinazie een paar minuten tot dat deze helemaal is geslonken. Knijp vervolgens al het vocht uit de spinazie en hak de spinazie daarna helemaal fijn. Pak vervolgens een zweef en druk de spinazie met de bolle kant van een lepel door de zeef. Hierdoor ontstaat een soort creme van spinazie.

Bereiding

1Leg het meel in de vorm van een kommetje op een houten ondergrond. In dit kommetje doe je vervolgens de eieren, wat olijfolie, zeezout en de spinazie. Kneed het mail met de overige ingrediënten voor de spinazie pasta tot een mooi elastisch deeg. Als je in het pastadeeg drukt en dit veert gelijk weer terug, dan weet je dat het deeg perfect is. Wikkel het pastadeeg in een stukje vershoudfolie en leg dit dan voor de duur van 30 minuten in de koelkast om te rusten.

2Als het deeg voor de spinazie pasta voldoende heeft gerust, ga je verder met het maken van de pasta. Draai het deeg door een pastamachine. Begin met de breedste stand en draai het deeg hier 5 keer doorheen. Vervolgens draai je standje voor standje het deeg door de pastamachine tot dat je bent aangekomen bij het op 2 na smalste standje. Het deeg voor de spinazie pasta is nu op de perfecte dikte voor Tagliatelle, dit is de soort pasta die op de afbeelding is te zien.

3Met behulp van een opzetstuk voor je pastamachine verwerk je het deeg tot de gewenste soort spinazie pasta. Indien je niet een opzetstuk hebt voor Tagliatelle, dan kun je natuurlijk gewoon een andere soort maken. Eventueel kun je ook overwegen om het deeg tot Tagliatelle te snijden. Vergeet niet de pasta te bedekken met een dun laagje meel om te voorkomen dat de pasta gaat plakken en niet meer te gebruiken is.

4Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Ondertussen maak je op een ander pitje de Gorgonzola saus. Doe de room in een pan samen met de Gorgonzola. Zet het pannetje op het vuur en verwarm de room net zo lang tot dat de Gorgonzola er helemaal in is gesmolten. Zorg ervoor dat je tijdens dit proces de Gorgonzola goed door de room blijft roeren. Eventueel kun je nog wat vers gemalen peper en zeezout in het pannetje doen om de Gorgonzola helemaal te perfectioneren.

5Als het water voor de spinazie pasta kookt, doe je de pasta in pan met wat zeezout. Verse pasta kookt velen malen sneller dan gedroogde pasta. Zodra de spinazie pasta begint te drijven, proef je of deze 'al dente' is. Indien je tevreden bent over de textuur van de spinazie pasta, dan giet je deze af en doe je de pasta terug in de pan. Doe gelijk wat Gorgonzola saus bij de pasta om te voorkomen dat de spinazie pasta gaat plakken.

6Serveer de spinazie pasta in diepe borden en doe nog een klein beetje Gorgonzola saus bovenop de pasta. Geniet van dit lekkere recept voor spinazie pasta met Gorgonzola saus! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.