Tagliatelle

Tagliatelle Tagliatelle 0 0 5 0

maart 20, 2015

Tagliatelle

Over Tagliatelle

Tagliatelle is wereldwijd waarschijnlijk de meest bekende soort lintpasta en van origine afkomstig uit, de hoofdstad van de Italiaanse regio Emilia-Romagna, Bologna. Er zijn een aantal soorten pasta die directe 'familia' zijn van Tagliatelle. Dit zijn Tagliarini, Tagliolini en Tagliatellina. Vanzelfsprekend is er ook een Romeinse afgeleide van Tagliatelle, dit is de bekendere pasta soort Fettuccine.

Tagliatelle is geschikt om te serveren met veel verschillende soorten sauzen. Het meest bekende Tagliatelle recept is natuurlijk Ragu alla Bolognese, maar Tagliatelle Pesto is ook bij velen favoriet. Het onderstaande recept is Tagliatelle geserveerd met een eenvoudige, maar zeer smaak volle vleessaus. Kortom, uitgegeten op spaghetti of macaroni, dan is Tagliatelle een prima alternatief!

Via deze pagina vind je het meest populaire Tagliatelle recept, .

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: tagliatelle recept voor 2 personen

Ingrediënten

180g Tagliatelle

2 eetlepels olijfolie

Een klein klontje boter

Een handje lamsgehakt

1 teentje knoflook

1 sjalotje

1 eetlepel oregano of Italiaanse kruiden

400g gepelde tomaten

Vers gemalen peper

Zeezout

Verse peterselie

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij het sjalotje en het teentje knoflook in mooie kleine stukjes. Probeer de peterselie zo fijn mogelijk te snijden of te hakken.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie en de boter in een koekenpan. Als de olijfolie en de boter super heet zijn, doe je het gehakt in de pan. Bak het gehakt rul en zorg ervoor dat het gehakt mooi bruin en knapperig wordt, dit geeft namelijk de meeste smaak.

2Als het gehakt krokant is gebakken, doe je het sjalotje, de knoflook en de oregano in de pan. Bak deze ingrediënten voor de duur van 2 tot 3 minuten mee met het gehakt. Vervolgens voeg je ook de gepelde tomaten toe en breng je het geheel op smaak met vers gemalen peper en wat zeezout. Wees hier niet te voorzichtig mee.

3Laat de tomatensaus nu zachtjes opstaan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Dit geeft je de gelegenheid om de Tagliatelle te koken. Kook de Tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Als de Tagliatelle mooi 'al dente' is, giet je de Tagliatelle af in een vergiet en roer je hier gelijk wat tomatensaus doorheen. Zorg ervoor dat de Tagliatelle met een mooi dun laagje tomatensaus wordt bedekt, zodat de alle smaken goed tot hun recht komen.

4Dien de Tagliatelle op in een diep bord en strooi hier wat verse peterselie overheen. Uiteraard wordt de Tagliatelle afgemaakt met wat vers geraspte Parmigiano Reggiano. Dit lekkere receptje voor Tagliatelle staat nu als het goed is prachtig opgediend voor je klaar, geniet ervan! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.