Paprika met kappertjes

Paprika met kappertjes Paprika met kappertjes 5 0 5 2

juli 22, 2017

Paprika met kappertjes

Over paprika met kappertjes

Mijn favoriete manier om paprika te bereiden is door deze in de oven klaar te maken. In de oven krijgt paprika toch echt een andere smaak dan wanneer je deze bijvoorbeeld 'gewoon' in de pan bakt. In dit recept wordt deze groente met kappertjes.

Kappertjes tref je in de Nederlandse keuken, voor zover je hier überhaupt van kan spreken, minder vaak aan. Kappertjes zijn eigenlijk niets anders dan ongeopende bloemknopjes van de kappertjesplant. Deze bloemknopjes worden ingelegd in azijn soms met wat zout. Weet je dat ook weer.

Als je stappen uit dit recept volgt, dan zul je merken dat de zoete smaak van de paprika en het zuurtje kappertje een mooi geheel vormen. Wij kwamen deze combinatie aan het begin van deze zomer op de menukaart van een restaurant in Toscane. Zelf had ik vlees besteld, mijn vriendin vis, bij beide smaakte het erg lekker. Kortom, varieren maar! Buon appetito!

Meer recepten met paprika vind je op onze pagina met paprika recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 45 mins
  • 5 mins

    45 mins

  • Hoeveelheid: paprika recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

2 rode paprika's

2 gele paprika's

20g kappertjes

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Voor dit recept begin je met het snijden van de paprika's. Zorg ervoor dat je alle zaadjes verwijdert en dat er per paprika drie (3) tot vier (4) worden afgesneden. Dep de kappertjes droog en verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1De bereiding is misschien nog wel simpeler dan de voorbereiding van dit recept. Doen alle stukken paprika en de kappertjes samen in een ovenschaal. Besprenkel met een beetje olijfolie en voeg zeezout en peper toe. Hussel de inhoud van de schaal goed door zodat alle ingrediënten bedekt zijn met een dun laagje olijfolie.

2Zet de schaal vervolgens in de voorverwarmde oven voor de duur van 45 minuten. Halverwege de bereidingstijd haal je de schaal nog een keertje uit de oven om alles nog even goed te husselen. Daarna gaat de schaal weer terug de oven in.

3Na 45 haal je de schaal uit de oven. Check of de paprika's goed gaar zijn. Als dat zo is, is dit recept voor paprika met kappertjes uit de oven klaar. Geniet van dit lekkere paprika recept! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Johan Brus

januari 12, 2023

Een van mijn favoriete groente maaltijden. Lekker simpel maar superveel smaak. Geen enkel probleem met de kids, de groentes zijn niet groen 😉

Zeker de moeite waard.

Judith

september 16, 2019

Supersimpel maar heel smaakvol recept!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.