Tagliatelle al Ragu Bianco

Tagliatelle al Ragu Bianco Tagliatelle al Ragu Bianco 0 0 5 0

april 22, 2018

Tagliatelle al Ragu Bianco

Over dit recept voor Tagliatelle al Ragu Bianco

Tagliatelle al Ragu Bianco is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Eigenlijk is dit een versie van Tagliatelle al Ragu, maar dan zonder tomaat. Verder wordt er voor de ragu bianco geen rode wijn gebruikt, maar logischerwijs witte wijn, vino bianco. In dit recept worden er verschillende soorten vlees gebruikt. Mocht je een keertje in Italië zijn, dan moet je niet vreemd op kijken als je dit gerecht ook op de kaart ziet staan met bijvoorbeeld konijn, worstjes of everzwijn.

Overigens vergeet ik bijna te vertellen wanneer ik dit gerecht voor de eerste keer heb gegeten. Dat was onderweg tijdens een van onze reizen naar Toscane. Na een lange dag rijden vanuit Leeuwarden waren we aangekomen ter hoogte van het Gardameer. Via booking.com boekten we een agriturismo welke was voorzien van een restaurant. Na een lange reisdag smaakte deze tagliatelle mij toen fantastisch. Toevalligerwijs kwam ik dit gerecht niet veel later ook nog een keer tegen bij een Italiaans restaurant in Amsterdam. Daar werd overigens lamsvlees gebruikt, ook geen slechte combi kan ik je verklappen.

Bottomline, variatiemogelijkheden genoeg! Geniet van dit lekker gerecht! Mocht jij toch een andere recept willen maken met tagliatelle..? Neem dan even een kijkje tussen al onze tagliatelle recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 1 uur
  • 10 minuten

    1 uur

  • Hoeveelheid: tagliatelle recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g tagliatelle

200g kalfsgehakt

200g varkensgehakt

100g pancetta

1 ui

1 dikke wortel

1 stengel bleekselderij

1 takje rozemarijn

3 blaadjes salie

3 blaadjes laurier

100 ml witte wijn

500 ml runderbouillon

3 eetlepels melk

Zeezout

Peper

Olijfolie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de ui. Snijd de boven- en onderkant van zowel de wortel als de stengel bleekselderij. Schil de wortel en spoel de bleekselderij schoon. Vervolgens snijd je deze ingrediënten zo fijn als mogelijk.

2Haal de naaldjes rozemarijn van het takje en verwijder het steeltje van de salie. Hak de rozemarijn en de salie nu zo fijn als mogelijk met een scherp mes.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie heet is, doe je het vlees in de pan. Bak het vlees hard aan gedurende een aantal minuten. Het is de bedoeling dat dit lichtbruin en knapperig wordt.

2Doe vervolgens de stukjes wortel, ui, bleekselderij, rozemarijn en salie in de pan en bak deze ingrediënten met het vlees mee voor de duur van zo'n 5 minuten.

3Blus de inhoud van de pan af met de witte wijn. Laat de wijn langzaam inkoken.

4Voeg de bouillon toe samen met de laurier en doe de deksel op de pan. De ragu mag nu een klein uurtje rustig pruttelen, zodat de smaken zich maximaal kunnen ontwikkelen.

5Als de bouillon helemaal is ingekookt, voeg je de melk toe. Laat de deksel van de pan met saus terwijl je de tagliatelle kookt.

6Zet een pan water op het vuur. Zodra het water kookt, schep je een eetlepel zeezout in de pan en doe je de tagliatelle in het water. Kook de pasta 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking.

7Zodra de tagaliatelle de juiste bite heeft, giet je deze af en doe je de pasta bij de saus. Roer de inhoud van de pan goed door en daarna is dit recept voor Tagliatelle al Ragu Bianco helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.