Pasta met truffel

Pasta met truffel Pasta met truffel 0 0 5 0

april 18, 2015

Pasta met truffel

Over pasta met truffel

Pasta en truffel zijn natuurlijk 2 bekende Italiaanse ingrediënten en dit recept voor pasta met truffel bewijst dat deze ook nog een heel goed samen gaan. Truffel is een ingrediënt dat in Nederland lastig is te verkrijgen. Om dit recept voor pasta met truffel daarom toegankelijker te maken is ervoor gekozen om met truffeltapenade te werken. Truffeltapenade is bijna altijd wel te verkrijgen bij de lokale Italiaanse delicatessenwinkel.

In dit recept is de truffel dus de grote smaakmaker. Om de truffel in zijn waarde te laten is er voor gekozen om dit mooie product alleen aan te vullen met een paar simpele ingredienten, zodat de smaak van de truffel extra goed tot zijn recht komt. Veel plezier toegewenst met de bereiding van dit recept voor pasta met truffel! Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g Tagliatelle

40g boter

40g truffel(tapenade)

1 teen knoflook

Zeezout

Verse peper

Voorbereiding

1De voorbereiding voor dit recept voor pasta met truffel is lekker overzichtelijk. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is het verwijderen van de schil van de knoflook. Daarna snij je de knoflook in een aantal grove stukken. That's it!

Bereiding

1Breng een pan water aan de kook voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je eerst wat zeezout in het water en daarna de pasta. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'.

2Terwijl de pasta kookt smelt je de boter in een koekenpan. De boter moet niet te heet worden en de goud bruine kleur moet blijven behouden. Doe de stukken knoflook in de boter gedurende de kooktijd van de pasta. De knoflook geeft hierdoor volop smaak af aan de boter.

3Als de pasta bijna klaar is, haal je de knoflook uit de boter. Roer de truffel tapenade door de boter en voeg wat zeezout en vers gemalen peper toe voor extra smaak.

4Giet de pasta af in een vergiet en doe deze gelijk terug in de pan. Roer de truffel door de pasta, zodat deze mooi gelijkmatig is verdeeld en de pasta niet gaat plakken. Serveer de pasta met truffel in een mooi diep pastabord en dit gerecht is helemaal klaar. Geniet van dit lekkere recept voor pasta met truffel. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.