Tagliatelle met verse pesto

Tagliatelle met verse pesto Tagliatelle met verse pesto 0 0 5 0

september 25, 2017

Tagliatelle met verse pesto

Over dit recept voor Tagliatelle met verse pesto

Als ik doordeweeks thuis kom uit mijn 'andere' werk, dan zijn er wel eens dagen bij dat ik net iets minder zin heb om te koken. Eerlijk is eerlijk... dat gebeurt soms... Op zulke dagen probeer ik iets te maken wat niet al te veel tijd kost, maar wel minstens net zo lekker smaakt als op dagen wanneer ik er iets meer tijd aan besteed.

Verse groene pesto is op zulke dagen echt een uitkomst. Je hebt hier maar een paar ingrediënten voor nodig, het is snel klaar, maar de smaak is vers en bijzonder lekker. Officieel moet je pesto maken met een vijzel en dit doen we ook regelmatig, maar er mag vals worden gespeeld met een staafmixer. Wanneer je een vijzel gebruikt, dan blijven de smaken van alle ingrediënten beter gewaarborgd en heb je de zekerheid dat je flinke spierballen opbouwt, maar het kost simpelweg meer tijd. De staafmixer is echt een uitkomst voor de doordeweekse avond, dus deze hulplijn wordt ook in huize 'Alles over Italiaans eten' wel eens ingezet. In beide gevallen is het resultaat 100x lekkerder dan wanneer je pesto uit een potje gebruikt. Geniet in ieder geval van dit recept voor snelle Tagliatelle met verse groene pesto!

Mocht je een keertje verse basilicum in huis hebben of over hebben, en wil je weten wat je hier nog meer mee kan doen..? Kijk dan eens op onze pagina met recepten met basilicum.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: Tagliatelle recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g Tagliatelle

40g basilicum

20g Parmezaanse kaas

10g pijnboompitten

Een teen knoflook

Olijfolie

Zeezout

Voorbereiding

1Verwijder de blaadjes basilicum van de takjes en spoel deze schoon met wat koud water. Snijd de kaas in kleine blokjes en hak de pijnboompitten voorzichtig fijn met een groot mes. Verwijder de schil van de knoflook en snijd deze in grove stukken.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur voor het koken van de Tagliatelle. Als het water kookt, schep je eerst een afgestreken eetlepel zeezout in de pan en daarna doe je pas de pasta in de pan. Laat het vuur op hoog staan en kook de Tagliatelle 'al dente' volgens de bereidingstijd op de verpakking.

2Terwijl de pasta kookt, maak je de verse groene pesto. Officieel moet dit met een vijzel, maar in dit recept spelen we een klein beetje vals. Stop daarom de basilicum, parmezaanse kaas, pijnboompitten en ongeveer de helft van de knoflook in de een staafmixer.

3Pureer de inhoud van de staafmixer en proef hoe het smaakt. Als de knoflook niet overheerst kun je hiervan nog wat toevoegen samen met een flinke scheut olijfolie. Pureer nogmaals en bepaal of je tevreden bent over de smaak en de textuur. Je kunt de smaak van de verse pesto verder verbeteren door er een klein beetje zeezout aan toe te voegen, of door er nog wat olijfolie aan toe te voegen voor smaak en textuur.

4Als het goed is, ben je net iets eerder klaar met de pesto dan dat de Tagliatelle 'al dente' is gekookt. Giet de pasta af, doe deze terug in de pan en roer de pesto er gelijk doorheen. Hiermee voorkom je dat de pasta begint te plakken.

5Serveer de Tagliatelle met verse groene pesto in diepe pastaborden en garneer met een blaadje basilicum. Dit recept is nu helemaal klaar, smullen geblazen! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.