Tomaat uit de oven

Tomaat uit de oven Tomaat uit de oven 0 0 5 0

maart 17, 2015

Tomaat uit de oven

Over tomaat uit de oven

Tomaat uit de oven is een van de lekkerste manieren om tomaat te bereiden. De tomaat krijgt een intense smaak door de combinatie van olijfolie en de kruiden. Bijkomend voordeel is dat dit lekkere gerecht snel en simpel klaar te maken is en super gezond is!

Meer lekkere recepten met tomaat in de hoofdrol vind je in ons overzicht met Italiaanse groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: groente recept voor 4 personen

Ingrediënten

250g cherrytomaatjes

8 eetlepels olijfolie

Verse peper

Zeezout

2 eetlepels gedroogde oregano

Voorbereiding

1Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek het rooster van de oven met aluminiumfolie.

Bereiding

1Leg de tomaatjes netjes op het met aluminium bedekte rooster. Besprenkel de tomaat met de olijfolie en strooi hier zeezout, verse peper en de oregano overheen. Zet het rooster ongeveer 10 tot 12 minuten in de oven. De smaken van de olijfolie en de overige ingrediënten krijgen in de oven de mogelijkheid om lekker in elkaar op te gaan.

2Haal de tomaat uit de oven zodra de tomaatjes een beetje zijn ingezakt, dit is het teken dat de tomaatjes gaar zijn. Serveer de tomaat uit de oven als contorni, bijgerecht, bij vlees of vis. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.