Gegrilde groente

Gegrilde groente Gegrilde groente 0 0 5 0

maart 24, 2015

Gegrilde groente

Over gegrilde groente

Gegrilde groente zijn natuurlijk echt typisch Italiaans en vind je bijna bij ieder Italiaanse restaurant op de menukaart onder het kopje 'contorni', bijgerechten. Eigenlijk kun je gegrilde groente overal bij serveren. Dit kan bij vlees, vis, maar je kunt er ook voor kiezen om de gegrilde groente door de pasta te roeren. Het bereiden van dit recept is super eenvoudig, maar doordat je de groente grillt, krijgt de groente dat lekkere typische grillsmaakje. In principe mis je dit smaakje niet, maar als je eenmaal begint, dan blijf je eten. Althans... dat hadden wij dan. Veel plezier met het bereiden van dit lekkere Italiaanse groente recept. Buon appetito!

Toch op zoek naar meer groente recepten..? Bekijk dan ons complete overzicht met Italiaanse groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 20 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 20 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: groente recept voor 4 personen

Ingrediënten

1 aubergine

1 courgette

1 paprika

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Balsamico (optioneel)

Verse peterselie

Voorbereiding

1Begin met het verwijderen van de zaadjes uit de paprika. In eerdere recepten heb ik al eens verteld over een trucje hoe je dit eenvoudig kan doen, maar voor wie dit heeft gemist, bij deze nogmaals. Snij de bovenkant van de paprika en zet de paprika op de kop op een snijplank. Hierdoor kun je nu super simpel van boven naar beneden met 1 snijbeweging de zijkant van de paprika snijden. Herhaal dit principe 3x en je bent gelijk van alle zaadjes af. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2Snij de aubergine in de lengte in ongeveer 6 to 7 plakken. Zet de aubergine in een vergiet en bestrooi met zeezout. Een aubergine bevat van zichzelf ontzettend veel vocht. Door de aubergine met zeezout te bestrooien begint deze te zweten en raakt de aubergine veel vocht kwijt. Laat de aubergine circa 30 minuten staan en dep de plakken daarna droog met een stuk keukenpapier.

3Was de courgette en snij de bovenkant en de onderkant eraf. Vervolgens snij je met een fijnschiller mooie dun reepjes van de courgette. Blijf net zo lang reepjes snijden tot je bij de zaadjes komt. Draai de courgette een kwartslag en ga weer verder met schillen. Doe dit aan alle zijden en als het goed is, heb je nu een mooi bultje courgette. Hak tot slot wat peterselie fijn met een scherp mes. Alle groente voor dit recept zijn nu voorbereid, tijd om deze te bereiden.

Bereiding

1Als de oven is voorverwarmd, leg je de paprika in een ovenschaal en besprenkel je deze met wat olijfolie en maal je er verse peper en zeezout overheen. Zet de schaal met paprika in de oven voor de duur van 40 minuten.

2Verwarm een grill en als de pan heet is, doe je hier wat olijfolie in. Leg de plakjes aubergine in de pan en bestrooi ook deze met zeezout en vers gemalen peper. Bak de aubergine in een paar minuten gaar.

3Met de andere 2 groente doe je eigenlijk hetzelfde. Leg ook de courgette in de grillpan, maal hier verse peper overheen en bestrooi met wat zeezout. Bak vervolgens ook de courgette in een paar minuten gaar. Let wel op, want de courgette gaat veel sneller dan de aubergine.

4En als de paprika klaar in de oven, dan bak je ook deze even kort aan in de grillpan. Dit hoeft echt niet lang te duren. De paprika is namelijk al gaar en hoeft alleen dat mooie grill randje te krijgen voor extra veel smaak.

5Als alle groente zijn gegrilld, dan serveer je deze op een bord. Leg de groente mooi neer want het oog wil natuurlijk ook wat. Druppel nog een klein beetje olijfolie over de groente en eventueel kun je ook nog een paar druppeltjes balsamico op doen. Garneer tot slot met wat peterselie en dit recept voor gegrilde groente is helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.